Susijengin Sasu Salin, Samuel Haanpää ja Shawn Huff onnistuivat kukin heittopelissään ja kuuluivat joukkueidensa parhaimmistoon viikonlopun voitto-otteluissa Euroopan ammattilaiskentillä. Salin ja Haanpää kunnostautuivat kumpikin joukkueidensa irtiottovaiheissa ja Huff jatkoi hyvää virettään pussittamalla 11 pistettä Bayreuthia vastaan.

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana jatkoi taisteluaan Adrianmeren liigassa murjomalla Unkarin viime vuosien suurseuran KK Szolnoki Olajin kotonaan lukemin 74–57 (32–32).

Salin kuului Olimpijan karkumatkan pääarkkitehteihin upottamalla kolmannen jakson alun 34–32-tilanteessa kaksi perättäistä kolmosta, joiden innoittamana kotijoukkue kasvatti johtonsa kymmeneen pisteeseen. Olimpija vei kolmannen jakson ratkaisevasti 23–13.

”Malmin roskisdyykkari” oli joukkueensa toiseksi tehokkain käärimällä 26 minuutissa 14 pistettä, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Olimpijan tuotteliain oli Alex Stepheson (15/7).

Olimpija on voittanut 20 ottelustaan kahdeksan ja jatkaa Adrianmeren liigan yhdeksäntenä. Adrianmeren liigan runkosarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta.

Samuel Haanpää pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan Espanjan kakkosliigassa joukkueensa Coruñan hakiessa Lleidasta 84-76 (30-41)-vierasvoiton myöhään perjantai-iltana.

Pelin avauspuoliskoa hallitsi Lleida, mutta Coruña teki selvää jälkeä toisella puoliajalla, joka päättyi vieraiden hyväksi 54–35.

Vieraiden tykkeihin kuului Samuel Haanpää, joka pussitti 19 minuutissa 14 pistettä, keräsi neljä levypalloa ja riisti pallon kahdesti. Haanpään kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestä onnistui kolme.

Coruña jatkaa Espanjan kakkosliigan jaetulla neljännellä sijalla 12 voitollaan 19 ottelusta. Kun Adecco Oron runkosarjaa on jäljellä seitsemän kierrosta, Andorra johtaa liigaa 16 voitollaan ja kakkosena seuraa 14 voiton Palencia.

Erinomaisessa vireessä viime viikkoina ollut Shawn Huffin Ludwigsburg petasi itseään entistä parempiin asemiin Saksan Bundesliigan pudotuspelikamppailussa nujertamalla liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvan Bayreuthin 71–61 (36–28).

Bayreuth kummitteli päätösjaksolla neljän pisteen päässä kahdeksan minuuttia ennen loppua, kunnes Ludwigsburg vei Keaton Grantin perättäisten kolmosen myötä pariminuuttisen 10-0 ja haki kuudennen voittonsa seitsemässä ottelussa.

Penkiltä peliin tullut Shawn Huff merkkautti joukkueelleen 33 minuutissa 11 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä sekä riiston. Keaton Grant (19/5) oli joukkueen tehotykki.

Huff on kuulunut joulun jälkeen joukkueensa ehdottomaan parhaimmistoon, sillä hänen viimeisen kahdeksan ottelun keskiarvonsa ovat 15,1 pistettä ja 5,5 levypalloa ottelua kohden. Kolmosistaan ”Huhvi” on pussittanut 47,5%.

Bundesliigan toisessa ”suomalaisottelussa” Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners kaatui kotonaan Mitteldeutscherin käsittelyssä 64–66 (36–31). Saksan ProB-liigan pohjoislohkossa Anton Mirolybovin luotsaama Hannover Tigers haki puolestaan 87-81 (41–45)-vierasvoiton Recklinghausenista.

Huffin Ludwigsburg nousi Bundesliigan jaetulle kuudennelle sijalle Bonnin kanssa, kun taas Herbertin Skyliners jakaa liigan 10. sijan Mitteldeutscherin kanssa. ProB-liigan pohjoislohkossa Anton Mirolybovin Hannover Tigers jatkaa kakkossijalla.

Ville Tuomisen Bakken Bears on karistanut alkuvuoden alavireensä. Viimeisimpänä osoituksena Bearsin hyvästä talvivireestä oli joukkueen lauantainen 108–88 (54–40)-voitto liigajumbo Vaerlosesta.

Bakken Bears johtaa Tanskan Basketligaenia 16 voitollaan 19 ottelusta.