Nilan Bisons Loimaan ja Mikko Koiviston tiet eroavat. Molemmat osapuolet ovat päättäneet purkaa sopimuksensa hyvässä yhteisymmärryksessä.

Sopimuksen purku on seurausta suomalaisen koripalloilun kansainvälistymisestä. Koiviston uusi seura on Turkin pääsarjaa pelaava Royal Hali Gaziantep. Koivisto lähtee kohti Turkkia vielä tiistai-iltana.

– Tietysti olemme haikein mielin – kahden Suomen mestaruuden kulmakivi, joukkueen kapteeni ja loimaalaiseksi itseään tituleeraavan Mikon siirtyminen Turkkiin näin kauden päätöspelien kynnyksellä on iso asia. Mutta siksihän tätä juuri teemmekin – Loimaan ja Suomen koripalloilun eteenpäin viemiseksi, Nilan Bisonsin GM Ari Hannula kommentoi loimaalaisten sivuilla.

– Kansainvälisissä peleissä näkyminen ja menestyminen on kaksiteräinen miekka. Tuomme omaa koripallo-osaamistamme laajemman yleisön nähtäväksi ja mahdollistamme organisaation toimivuuden suuremmassa mittakaavassa kuin pelkästään kotimaisen liigan tasolla. Haasteena on suurten koripallomaiden seurojen kassavirrat, joita vastaan suomalaisten organisaatioiden on mahdotonta taistella pitääkseen pelaajansa riveissään. Kuitenkin pitää muistaa, että nykyään myös Suomi-koripallossa vaikuttavat liike-elämän lainalaisuudet ja siksi pitää olla ylpeä tekemisestään eikä olla katkera. Peukut pystyyn Mikolle ja toivottavasti tiemme vielä kohtaavat, Hannula pohti.

Biisonien päävalmentaja Greg Gibson toivotti Mikolle onnea valitsemallaan polulla.

– Haluan kiittää Mikkoa hänen panoksestaan joukkueemme eteen viimeisinä kahtena ja puolena kautena. Kunnioitamme hänen päätöstään jättää Bisons ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin.

Koivisto on luonnollisesti innoissaan sopimuksen syntymisestä.

– Hetken mietin, mutta aika pian oli selvää, että kun tuollaista mahdollisuutta tarjotaan, tartun siihen, Koivisto kertoi.

Royal Hali Gaziantep on tällä hetkellä Turkin sarjassa kahdeksantena.