Korisliigassa pelataan keskiviikkona viisi mielenkiintoista ottelua. Tärkeistä pisteistä taistellaan monella rintamalla.

Lappeenrannan Namika yrittää kammeta vahvassa vireessä olevan Lapuan Korikobrat. Korihait tarvitsee kipeästi voittoja, mutta urakka ei ole helppo, kun se saa vastaansa Pyrinnön. Kovassa kunnossa oleva Kataja matkaa Namika Lahden vieraaksi. Bisons sen sijaan saa kotisaliinsa vastaansa Kouvot. Viidennessä ottelussa Karhu kohtaa kotonaan Hongan.

Karhu ja Honka ovat esiintyneet vaihtelevasti tällä kaudella ja kotijoukkue Karhulla on neljästä edellisestä ottelusta yksi voitto. Karhun päävalmentaja Ari Tammivaaran mukaan joukkueen peli ei vielä toimi koko ottelun ajan.

– Meidän pitäisi pystyä pitämään oma konseptimme kasassa koko 40-minuuttisen ajan. Meillä tapahtuu edelleen pelin sisällä liikaa vaihtelua ja heittelyä, Tammivaara harmittelee.

– Pelien välillä pelaajille tulee paljon onnistumisia ja epäonnistumisia. Joku tekee yhdessä pelissä parikymmentä pistettä ja seuraavassa joku toinen. Ei ole vielä sellaista peliä jossa kaikki onnistuisivat ja olisivat samalla sivulla. Sitä on nyt harjoiteltu, Tammivaara jatkaa.

Kauden aikana Karhulla on ollut harjoituksissa haasteita useiden loukkaantumisten takia, mutta nyt se on päässyt hyvin valmistautumaan otteluun.

– Viime viikon pääsimme harjoittelemaan hyvin joten sen taakse emme voi piiloutua. Olemme päässeet hiomaan jopa hieman uusia asioita. Meillä on ollut tällä kaudella liikaa loukkaantumisia, mutta nyt myös sairastelleet ovat tervehtyneet ja lähtökohdat Honkaa vastaan ovat hyvä.

Tammivaaran mukaan joukkue on pyrkinyt harjoitusten kautta kehittämään peliä ja saamaan sitä entistä enemmän uomiinsa.

– Kun katsoo alkukauden pelejä, niin olemme kehittyneet niistä. Hyökkäyspelin toteutuksessa on ollut asioita, että pelaajat ovat löytäneet toisiaan, mutta heittopeli on ollut meille hankalaa. Puolustuskonseptin kanssa meillä on ollut vielä ongelmia. Pyrimme aggressiiviseen puolustamiseen ja siinä kaikkien pitää olla hereillä. Jos tulee yksikin nukahdus, niin koko konsepti romahtaa. Meidän pitää saada kaikki viisi pelaajaa samalle sivulle, Tammivaara korostaa.

Myös Hongan pelaaminen on Karhun tavoin hieman aaltoillut tällä kaudella.

– Hekin pelaavat parhaana päivänä hyvää koripallolla, mutta suoritustaso vaihtelee. Hyvänä päivänä he pelaavat erinomaista peliä, Tammivaara kehuu.