Vilpas otti tärkeän voiton kaataessaan kotikentällään Lahden Namikan selvin luvuin. Salolaisten päävalmentaja Mikko Tupamäki hehkutti omiensa esitystä.

Vilpas aloitti ottelun vaisusti, mutta oli kolme viimeistä neljännestä kuskin paikalla ja eteni lopulta selvään voittoon 32 pisteen erolla vastustajaansa.

– Alun saamattomuus voi johtua pitkästä pelitauosta tai toisaalta pelin tärkeydestä. Toinen kymppi (21-12) oli jo mielestäni hyvä ja näimme tänään kolme jaksoa hyvää tekemistä. Emme muuttaneet mitään hyökkäyksessä emmekä puolustuksessa. Pakotimme Lahden pelaamaan kauempana korista, pidimme menetykset suhteellisen vähinä ja heittoprosenttimme pysyivät vapareita lukuun ottamatta hyvinä. Pelasimme hyvällä ilmeellä, kuten olemme pelanneet jo koko viimeisen kuukauden, kiitteli Tupamäki Vilppaan tiedotteessa.

Homma kulminoitui kotijoukkueen parhaana palkittuun Shawn Atupemiin. ”Simo” aloitti muun joukkueen tavoin epävarmasti, mutta oli jäätävän kova loppua kohden. Hän pussitti kolmannella jaksolla 10 pistettä ilman ohiheittoja ja yhteissaalis kohosi 24 pisteeseen, kahdeksaan levypalloon ja kolmeen syöttöön. Lisäksi hän pakotti liikkuvuudellaan Storm Warrenin aikaiseen virhevaikeuteen.

– Juttelimme ennen peliä, että Warrenilla on tietyntyyppisiä pelaajia vastaan taipumusta joutua virhevaikeuksiin. Pyrimme menemään sisälle, tarkensi Tupamäki.

– Keskityimme erityisesti kolmannen jakson alkuun, joka on ollut meille usein vaikea. Nyt homma toimi, pelasimme oikeat pelit, jaoimme palloa ja pistimme heitot sisään, kiteytti Jo Harris voiton avaimet.