Miesten Korisliigassa seitsemäntenä oleva Tapiolan Honka on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen yhtenä Susijengin tähdistä viime syksyn EM-kisoissa pelanneen Kimmo Muurisen kanssa.

202-senttinen laitahyökkääjä täydentää päävalmentaja Pekka Salmisen palapelin ja tekee Hongasta taatusti ei-toivotun vastustajan mille tahansa Korisliigajoukkueelle.

Päävalmentaja Salminen on luonnollisesti äärimmäisen tyytyväinen sopimuksen syntymiseen ja siihen, että tuttu mies saadaan vahvistamaan Honkaa:

– On kunnia saada Kimmo mukaan joukkueeseen. Hän tietää miten voitetaan ja pystyy jo pelkällä omalla esimerkillään tuomaan joukkueeseen paljon lisäarvoa. Mies on atleettinen, aktiivinen ja fyysinen taistelija vailla vertaa. Toki kestää varmaan aikansa, ennen kuin Kimmo pääsee kuntoon, mutta meidän asema sarjataulukossa on tällä hetkellä sen verran hyvä, että meillä ei ole kiirettä, Salminen kertoo Hongan tiedotteessa.

33-vuotias Muurinen on espoolaisille tuttu pelaaja, sillä mies edusti Honkaa Korisliigassa kaudet 2004-2009. Muuriselle on kertynyt Korisliigassa 376 ottelua 11,4 pisteen keskiarvolla. Ja mikä tärkeintä, miehellä on plakkarissa myös kolme Korisliigamestaruutta. Lisäksi Muurinen on edustanut Suomen maajoukkuetta aikuisten tasolla peräti 145 kertaa 6,3 pisteen keskiarvolla, viimeksi Slovenian EM-kisoissa syksyllä. Ulkomailla mies pelasi yliopistokoripalloa Arkansas Little-Rockin yliopistossa kaudet 2002-2004 ja kausina 2009-2011 Muurinen pelasi ammattilaisena ensin Italiassa ja sitten Saksan Bundesliigassa.

Ilman seuraa syksystä saakka ollut ja siviilityöhön keskittynyt Muurinen on täynnä virtaa ja tähyää vahvasti Susijengin mukana MM-kisoihin.

– Tavoitteeni on pelata MM-kisoissa syksyllä ja Tapiolan Hongan tarjoama paketti oli minulle tarjotuista vaihtoehdoista paras. On hienoa päästä pelaamaan Korisliigaa. Haluan auttaa Honkaa menestymään, oma roolini joukkueessa selviää varmasti vähitellen, kunhan pääsen harjoittelemaan joukkueen kanssa, Muurinen toteaa.

Muurisen kotidebyytti tapahtuu perjantaina 14.3 ottelussa Kataja Basketia vastaan.