Kouvot otti tärkeän voiton perjantaina kaadettuaan kotikentällään Lappeenrannan Namikan 89-81. Kouvolalaisten ykkösnimi oli kauden parhaan pelinsä pelannut Cliff Colimon, joka nakkasi 24 pistettä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Meillä ei ollut tänään sellaista terävää henkistä latausta jonka olisin toivonut olevan vierasvoiton jälkeen kotimatsissa. Kaikkein tärkein asia tässä on kuitenkin se, että me ollaan pelattu viimeiset viisi matsia äärimmäisen hyvin. Tämä oli ensimmäinen huonompi peli meille kahteen kolmeen viikkoon, tosin tässä oli osansa myös tämän illan vastustajalla. Tämä oli itselleni pieni yllätys, koska meillä on joukkueessa erittäin hyvä henkinen tila, Lehtonen mietti Kouvojen sivuilla.

24 pistettä kuuden onnistuneen kolmosen (6/8) siivittämänä nakuttanut Colimon sai kuitenkin coach Lehtosen kehut.

– Onneksi meillä on tämä Colimon tässä. Hänellä oli aikaisemmin vaikeuksia siinä, että hän ei meinannut millään oppia meidän pelitapaa ja nyt hän on reilun kuukauden katsonut sitä peleissä sivusta ja osallistunut harjoituksiin sekä tehnyt ekstrasyöttöjä. Nyt hän tietää tasan tarkkaan mikä hänen roolinsa on, milloin kannattaa heittää tai milloin kannattaa ajaa korille. Hän oli tänään ensimmäisellä puoliajalla vielä passiivinen ja sanoin hänelle, että anna mennä nyt, tämä on sun peli. Cliff hoiti homman kotiin. Hänellä on ollut vaikeita hetkiä ja vaikeita pelien loppuja, mutta tänään, keskiviikkona (Namika Lahti) ja KTP-pelissä emme olisi ikinä voittaneet ilman Colimonia. Cliff on ollut hirveän iso palanen nyt näitä meidän voittoja ja olen äärimmäisen onnellinen hänen puolestaan. Tämä on oikein kunnon sankaritarina.