Petteri Koposen BC Himki säilytti puhtaan voittosaldonsa Itä-Euroopan VTB-liigan runkosarjassa peittoamalla aprillipäivänä ukrainalaisen Azovmash Mariupolin pistein 94–76 (54–44). Ruotsissa luulajalainen LF Basket Norrbotten tasoitti puolivälierien otteluvoitot Roope Ahosen Boråsia vastaan.

Petteri Koponen oli tuttuun tapaan joukkueensa parhaimmistoa. Koponen urakoi Azovmashia vastaan 32 minuuttia keräten 13 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

BC Himki teki VTB-liigassa historiaa voittamalla runkosarjan kaikki 18 otteluaan. Koponen oli runkosarjavoittajan paras pistemies 13,9 pisteellään ottelua kohden. Lisäksi Koponen urakoi runkosarjan aikana 3,0 levypalloa ja 3,3 syöttöä 28,2 minuutin ottelukohtaisessa peliajassa upottaen kakkosensa 60,6%, kolmosensa 45,5% ja vapaaheittonsa 87,8% tarkkuudella.

VTB-liigan pudotuspelit alkavat toukokuussa ja Himki on lunastanut suoran puolivälieräpaikan. Himki kohtaa puolivälierissä Nizhni Novgorodin (Venäjä) ja BC Astanan (Kazakstan) välisen neljännesvälieräparin voittajan.

Luulajalainen LF Basket Norrbotten onnistui puristamaan Roope Ahosen Borås Basketista toisen täpärän kotivoiton Ruotsin Basketliganin puolivälierissä. LF Basketin 77–74 (39–42)-voitto merkitsee, että välieräpaikka ratkotaan perjantaina Boråshallenissa.

Borås johti vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua pistein 73–72, mutta kotijoukkue vei luulajalaiskatsomon jyristessä ratkaisevat hetket nimiinsä.

Roope Ahonen rekisteröi vieraille 34 minuutissa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja kuusi syöttöä.

Puolivälierien otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2.

Slovenian liigan ylemmässä jatkosarjassa kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kapsahti tiistaina kotonaan Hopsi Polzelaa vastaan.

Lukemat olivat tasan 64–64 vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta Polzela vei seuraavat minuutit 7-0 eikä enää päästänyt Olimpijaa kolmea pistettä lähemmäs. Polzela haki 77–70 (42–34)-vierasvoiton.

Sasu Salin pelasi kotijoukkueen paidassa 27 minuuttia ja pussitti 11 pistettä onnistuttuaan kolmoskaaren takaa kolmasti. Salin haki myös neljä levypalloa ja jakoi neljä syöttöä.

Mikko Koiviston Royal Hali Gaziantepin kausi Turkin liigassa jatkui aprillipäivänä perinteikkään Anadolu Efesin vieraana Istanbulissa. Efes vei ottelun lopulta lukemin 71–62 (42–27).

Gaziantepin Mikko Koivisto sai peliaikaa 14 minuuttia ja kirjautti joukkueelleen kaksi levypalloa ja syötön.

Gaziantep jakaa Turkin liigan kahdeksannen sijan Tofas Bursan ja TED Ankaran kanssa.