Kymenlaakson herruus on katkolla perjantaina Steveco Areenalla kun KTP ja Kouvot iskevät neljännen kerran yhteen.

KTP vei ensimmäisen kohtaamisen Kouvolassa, mutta sen jälkeen on nähty kaksi huikeaa jatkoaikatrilleriä, joista Kouvot onnistui voittamaan molemmat. Nyt Kouvot on vielä vahvempi kuin tuolloin ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Kotivoiton ottaminen ei siis tule olemaan KTP:lle helppoa.

KTP otti rumasti kuokkaan keskiviikkona Vilppaan vieraana ja päävalmentaja Sami Toiviainen peräänkuuluttaakin ryhtiliikettä.

– Kasvojen pesu surkean ensimmäisen puoliajan pelaamisesta Salossa, Toiviainen toteaa ottelun lähtökohtia KTP:n sivuilla.

KTP:n ensimmäinen puoliaika Salossa olikin todella murheellinen, sillä Vilpas johti tauolla peräti 49-22.

– Tosiaan haluamme pestä kasvomme keskiviikolta. Tämä on lisäksi itselleni ja muutamalle pelaajalle viimeinen kotirunkosarjapeli vihreävalkoisissa, Toiviainen kertoo.

Kouvot on äitynyt hurjaan kevätvireeseen, sillä joukkue purjehti hiljattain peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa ja on noussut jo viimeiselle pudotuspelipaikalle. Kauhajoki päätti kuitenkin Kouvojen putken ja Bisons aiheutti mustapaidoille toisen perättäisen tappion. Kouvoilla on runkosarjaa jäljellä neljän ottelun verran ja se on tasapisteissä Vilppaan edellä menossa pudotuspeleihin. Vierailijoilta ei siis panosta puutu. Toiviaisen papereihin on isolla merkattuna Matt Gibson, Ville Kaunisto ja Gregg Thondique.

– Gibson on erityisesti clutch-hetkillä erinomainen. Kaunisto ja Thondique ovat keskenään erilaisia pelaajia, joten he ovat hyvä haaste meidän isoille, Toiviainen pohtii.

Kotkalaisilla on kuitenkin aseet valmiina Kouvojen kaatoon.

– Kouvojen pallon liikuttaminen, palloskriinipelaaminen ja kohtuuaktiivinen hyökkäyslevypelaaminen ovat olleet erityishuomiossa meidän valmistautumisessa. Nämä asiat meidän pitää saada kuriin, Toiviainen ennakoi.

KTP saa Jukka Matisen ja Joonas Lehtorannan mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten KTP pääsee otteluun Vilpas-ottelua leveämmällä materiaalilla.