Hallitseva EM-hopeamitalisti, FIBA:n maailmanrankingin nelonen ja kansainvälisten kenttien kestomenestyjä Liettua saapuu 4. elokuuta Susijengin vieraaksi Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaotteluun Helsingin Jäähalliin. Lipunmyynti otteluun käynnistyy maanantaina 14.4.

– Suomen miesten koripallomaajoukkue pelasi historiansa ensimmäiset maaottelut Liettuan EM-kisoissa 1939. Historiallisesta näkökulmasta on oikein, että juhlimme 75-vuotista taivaltamme kohtaamalla juuri Liettuan, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaikkien aikojen liettualaiskoripalloilija, Liettuan koripalloliiton puheenjohtaja Arvidas Sabonis, 49, lausuu kiitoksensa Suomen Koripalloliitolle ja Susijengille Liettuan miesten maajoukkueen saamasta kutsusta Koripalloliiton elokuiseen 75-vuotisjuhlaotteluun.

– On kunnia ja etuoikeus saapua Suomen maajoukkueen vieraaksi 75-vuotisjuhlaotteluun. Koska Suomen kansainvälinen otteluhistoria alkoi Liettuassa järjestetyissä EM-kisoissa vuonna 1939, on enemmän kuin sopivaa, että juhlimme tätä pitkää taivalta heidän kanssaan, Sabonis lausuu.

– Suomen koripallon tasonnousu ja suosio viime vuosina on ollut uskomatonta ja toivon, että Liettuan maajoukkueen vierailu tulee olemaan jälleen yksi askel Suomen ja Liettuan koripalloyhteisöjen välisessä yhteistyössä. Odotamme innolla tätä suurta tapahtumaa, päättää Sabonis.

Viime kesänä Susijengi oli käytännössä yhden onnistuneen Petteri Koposen kolmosen päässä Liettuan kaadosta. Suoritus oli merkittävä ottaen huomioon, että edellisissä kohtaamisissa Liettua nautiskeli Suomesta suurinumeroiset voitot: 91–59 heinäkuussa 2010 ja 90–62 heinäkuussa 2008.

– EM-hopeamitalistina ja arvokisojen kestomenestyjänä Liettua on meille aina täydellinen mittapuu ja olemme erittäin kiitollisia siitä, että Liettua kunnioitti yhteistä historiaamme suostumalla 75-vuotisjuhlaottelun vastustajaksi, Dettmann miettii.

Susijengi ja Suomen Koripalloliitto odottavat saavansa 75-vuotisjuhlaottelussa Helsingin Jäähallin lehterit täyteen sekä halliin samanlaisen tunnelman kuin viime kesän EM-kisoissa.

– Viime kesän EM-kisat fani-ilmiöineen olivat ikimuistoinen kokemus meille kaikille. Olemme iloisia, että saamme tarjota upeille faneillemme ikimuistoisen juhlaottelun huippuvastustajineen, päättää Dettmann.

Susijengin ja Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelu Suomi – Liettua Helsingin Jäähallissa maanantaina 4. elokuuta 2014 klo 19:00. Lipunmyynti otteluun käynnistyy maanantaina 14.4. klo 9:00 Lippupalvelussa.