Korisliigassa pelataan lauantaina ja sunnuntaina finaaliotteluita. Mestaruus on siis katkolla sunnuntaina Joensuussa.

Pyrintö vei ensimmäisen kohtaamisen ja Kataja tasoitti otteluvoitot keskiviikkona kotikentällään. Keskiviikkona Katajan sankari oli peräti 36 pistettä tehnyt Alex Wesby. Myös Teemu Rannikko oli oivassa vireessä. Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola korostaa, ettei kaksikkoa saa päästää liian vapaasti häärimään viikonloppuna.

– Edelleenkään emme puhu mistään suurista taktisista muutoksista, joita seuraavaan matsiin teemme. Se on selvä, että (Teemu) Rannikon palloscreenit täytyy puolustaa paremmin ja Wesby ei saa päästä juhlimaan vastaavalla tavalla. Videon perusteella monet heidän helpoista koreista johtuivat enemmänkin huonosta effortista ja merkkausvirheistä, ei niinkään taktiikasta. Mikäli Teemu saa palloscreenistä metrin tai kahden edun, on tuon tason pelaajaa vaikea pysäyttää. Samaten kyllä (Alex) Wesby pistää avoimet heittonsa koriin, leipäheitoistaan puhumattakaan. Sanomattakin on selvää, että olen käyttänyt aika monta ajatusta siihen, miksi en onnistunut valmistamaan joukkuetta henkisesti sille tasolle, mitä ottelun voittamiseksi olisi vaadittu, Poikola analysoi Pyrinnön sivuilla.

Poikolan mukaan mihinkään suuriin taktisiin muutoksiin ei ole tarvetta, mutta pieniä viilattavia asioita löytyy.

– Toki tulemme nyt tekemään myös pari taktista muutosta molempiin päihin. Enemmän viilattavaa on luonnollisesti puolustuksessa, sillä hyökkäyksen 1,15 pistettä pallonhallintaa kohden on finaaleihin huippuluku, olkoonkin, että hyökkäyksemme ei aina näyttänyt kovinkaan jouhevalta, Poikola pohtii.