EM-kisat pois Ukrainalta – kilpailujärjestelmään muutoksia

FIBA Europe on ilmoittanut, ettei ensi kesän EM-kisoja pelata Ukrainassa. Lisäksi pelijärjestelmään on tulossa muutoksia.

Ukrainan poliittisen ja taloudellisen tilanteen takia järjestelyaikataulut ovat pahasti jäljessä ja näin FIBA Europe päätti perjantaina pidetyssä kokouksessaan, että EM-kisaisännästä aloitetaan uusi haku. Hakijamailla on mahdollisuus lähettää hakemuksia heinäkuun loppuun saakka ja päätös uudesta kisaisännästä tehdään viimeistään syyskuun loppuun mennessä. Suomi on mukana hakuprosessissa yhdessä Viron, Latvian ja Liettuan kanssa.

Ukrainalle annettiin kuitenkin mahdollisuus järjestää vuoden 2017 EM-kisat, jos saa asiansa järjestykseen siihen mennessä.

Samalla kokouksessa päätettiin, että ensi kesän EM-kisojen formaatti muuttuu. Uuden formaatin mukaan pudotuspelit alkavat 16 parhaan joukkueen kesken heti ensimmäisen kierroksen jälkeen. Näin alkulohkojen jälkeinen jatkolohko putoaa pois. Sama kilpailuformaatti on jo käytössä MM-kisoissa. Ensi vuoden EM-kisoihin osallistuu 24 joukkuetta. Suomi on jo kisapaikkansa varmistanut saadessaan paikan MM-kisoihin. Ensi vuoden EM-kisat pelataan 5.9.-20.9.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.