Korisliiga-kauden 2014/15 ensimmäiseksi ”Kuukauden pelaajaksi” nimettiin liigan kärkikahinoissa viihtyvän Kauhajoen Karhun luottolaituri Greg Mangano, 25. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaavaan 205-senttiseen Manganoon on tehnyt syvän vaikutuksen liigan tason lisäksi Kauhajoen Karhun organisaatio.

– Olihan se tietysti suuri kunnia, Mangano aloittaa diplomaattisesti kysyttäessä Korisliigan lokakuun pelaajan palkinnon merkitystä hänelle.

– Tärkeämpää on kuitenkin se, että lokakuu oli meille kokonaisvaltaisesti hyvä kuukausi. Olimme huonoja kahdessa vierasottelussa, mutta muutoin viisi voittoa seitsemästä ottelusta on hyvä kokonaisuus, Mangano kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Mangano myöntää suomalaisen koripallon olleen hänelle verrattain tuntematonta aiempina vuosina. Toistaiseksi Korisliiga on tehnyt laituriin kuitenkin vaikutuksen.

– Viime kaudella pelasin Romanian liigassa, jossa oli pari todella kovaa joukkuetta ja liiga oli kokonaisvaltaisesti täynnä isompia, vahvempia pelaajia. Korisliiga on ollut enemmänkin pienempien, atleettisempien miesten liiga. Minulle on tuottanut haasteita se, kun olen joutunut puolustamaan minua pienempiä laitureita kaarella, Mangano arvioi.

– Yksi suurimpia syitä liigan ja joukkueemme kovuuteen on kuitenkin se, että täällä on niin hyviä kotimaisia pelaajia. Joukkueemme syvyys on yksi suurimpia syitä menestykseemme. Muista joukkueista esimerkiksi Timo Heinonen, Ville Kaunisto ja Antero Lehto ovat jääneet mieleen.

Mangano toivoo pystyvänsä auttamaan Karhun kohti mitalitaistelua.

– Meillä on kaikki edellytykset pelata tiemme pitkälle kevääseen ja olla parhaiden joukkueiden mukana ratkaisemassa, mitä tapahtuu mestaruuspystille, Mangano toteaa.