Koripalloliiton kurinpitoyksikkö käsitteli tiistaina Joensuun Katajan tekemää tutkintapyyntöä sunnuntaina 9.11. pelatun ottelun Joensuun Kataja – Kauhajoen Karhu tapahtumista, jossa Karhun pelaajan Greg Manganon väitettiin lyöneen tahallaan Katajan Teemu Rannikkoa päähän, aiheuttaen Rannikolle aivotärähdyksen. Kurinpitoyksikkö ei nähnyt tapauksessa aihetta jatkotoimenpiteisiin.

Manganon kyynärpää osui ottelun tuoksinassa Rannikkoa päähän ja iskun seurauksena Rannikko tuupertui maahan ja hän sai tilanteessa aivotärähdyksen. Kyseinen tilanne on nähtävissä yllä olevasta videosta ajassa 1.18.

Karhun koripallojaoston puheenjohtaja Mika Perälä pitää Katajan toimintatapaa ihmeellisenä.

– Minusta erikoiseksi tapauksen tekee se, että Kataja toi tapauksen julkisuuteen samaan aikaan, kun antoivat sen kurinpitoyksikölle käsittelyyn. Karjalainen ja heti perään Yle antoivat tapaukselle runsaasti julkisuutta, mitä Kataja tietysti lähti tavoittelemaankin. Kataja yritti julkisuudella ja kyseisen pelaajan maajoukkuestatuksella saada vaikeuksia meidän pelaajalle ja seuralle. Meillä on tapana keskittyä siihen, mitä itse teemme, ei siihen mitä muut tekevät. Jos koemme, että meidän pelaajaa kohdellaan huonosti, voimme tietysti viedä asiaa eteenpäin, mutta mitä hyötyä on tehdä tapauksesta julkista, ennen sen käsittelyä, Perälä toteaa Karhun sivuilla.