Korisliigan neljäntenä majaileva Tampereen Pyrintö oli kotonaan selvästi liigan kolmantena olevaa Kauhajoen Karhua vahvempi. Pyrintö vei ottelun kulkua alusta alkaen ja voitti 78-67.

Pyrintö repi vajaan kymmenen pisteen johdon jo avausneljänneksellä ja johti tauollakin 40-26. Karhu kehitti kolmosvartilla hyvän kirin voittaen sen kahdeksalla pisteellä. Kuuden pisteen takaa kirimistä päätösneljänneksellä vaikeutti kuitenkin Devonne Gilesin neljä virhettä ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Antti Kanervon tekninen virhe, joka oli hänellekin neljäs.

Pyrinnön suurimmat pistelukemat tekivät 16 pistettä nakuttaneet Antero Lehto ja Tyrone Kent. Lehto on koko liigan paras kotimainen pistemies. Pyrinnön kotisaldo on vakuuttava: Seitsemän voittoa kahdeksasta ottelusta. Se on kahdeksan pisteen päässä Korisliigan päässä olevasta KTP:stä pelattuaan kolme ottelua kotkalaisia vähemmän.

Karhun paras pistemies oli 16 pistettä heittänyt Kanervo.

Joensuun Kataja otti kuskin paikan kotiottelussaan Tapiolan Honkaa vastaan heti alkuminuuteilla. 88-74 –voiton ensitahdit lyötiin jo avausneljänneksellä, jonka Kataja vei 20-13. Kymmenen pisteen taukojohdon jälkeen Kataja kasvatti eroa kolmannella neljänneksellä yhdeksällä pisteellä, ja Honka ei toipunut enää takaa-ajoon.

Katajan parhaat pistemiehet olivat koko liigan kovimman ottelukohtaisen pistekeskiarvon omaava Robert Arnold (17), Petri Virtanen (16) Teemu Rannikko (15) ja Tom Knight (13). Se nousi voitolla Korisliigassa yhden sijan juuri Hongan edelle ja on tällä hetkellä liigassa sijalla seitsemän.

Villematti Kopio ja Ike Udanoh tekivät Hongalle 16 pistettä mieheen. Tappio oli sille jo viides peräkkäinen. Se on voittanut kauden kahdeksasta vierasottelustaan vain yhden ollen koko Korisliigan toiseksi huonoin vierasjoukkue kaikki matkapelinsä hävinneen Seagullsin jälkeen.

Korisliiga jatkuu maanantaina yhdellä ottelulla, kun Seagulls isännöi Helsingissä Pyrintöä.