Pitkän ja komean uran pelannut Teemu Rannikko nappasi viime kaudella vihdoin ensimmäisen Suomen mestaruutensa, kun Joensuun Kataja nosteli Pantteripatsasta. Alkavalla kaudella moni uskoo saman toteutuvan, mutta Rannikko siirtää paineet muualle.

– Kauden jälkeen toivottavasti olemme taas mestareita. Vuosi sitten kukaan ei odottanut meiltä sitä, mutta nyt olemme kaikkien mielestä ennakkosuosikkeja.

– Meillä on ulkomaalaisetkin vaihtunut, joten en osaa itse nostaa meitä tässä kohtaa ennakkosuosikiksi, Rannikko lausuu.

Nälkää joukkueella kuitenkin riittää.

– Tämä on uusi kausi ja joukkueessamme juuri neljä uutta ulkomaalaista, joten vaihtuvuuden vuoksi en usko että mitään mestaruuskrapulaa podemme.

Tähtipelaaja Rannikko on saanut viettää vapaan kesän maajoukkuepeleistä yli 15 vuoteen, joten virtaa ainain pitäisi riittää menneestä sormioperaatiosta huolimatta.

– Ikääkin on tullut siinä samalla kuitenkin, Rannikko muistuttaa.

– On ollut erilainen kesä, kun ei ole pelannut sitä 15:ta kansainvälistä peliä. Pelituntuma on huonompi ja peli voi olla itsellä aluksi hakemista.

– Pelejä odottaa kyllä selvästi paremmalla innolla kuin aikaisemmin. Yleensä on tullut sellainen tyhjiötunne maajoukkuekesien jälkeen ja siinä on saattanut alkukausi kärsiä, Rannikko tunnustaa.

Kataja on mukana myös europeleissä FIBA Europe Cupissa. Kaiken nähneelle ja kokeneelle Rannikolle ulkomaanreissut eivät ole enää elämää suurempi juttu.

– Rehellisesti sanottuna nuo pelit eivät ole itselleni niin hirveän iso asia. Mutta kun ajattelen seuran ja joukkuekavereideni puolesta, niin heille se on iso juttu. En tiedä, onko se niin mahtavaa päästä pelaamaan Slovakiassa ja Bulgariassa, Rannikko sanoo.

 

Jesse Happonen, Helsinki