Loimaan Bisons lähtee alkavaan kauteen jälleen otteluruuhkia uhmaten, sillä edessään on Korisliigan lisäksi koitos nimeltä VTB-liiga, joka saattoi viime vuonna viedä joukkueen pelaamisesta parhaan mehun. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kertoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa, onko viime kaudesta otettu oppia otteluruuhkien hallitsemiseen.

– Meillä oli viime vuonna paljon loukkaantumisia, mutta se kuuluu urheiluun. Toivottavasti meillä ei ole tänä vuonna samaa ongelmaa. Tänä vuonna meillä on kuitenkin laajempi pelaajarinki ja lahjakkaita junioreita kuten Juho-Matti Henttonen, Aapeli Alanen ja Henri Niemistö, jotka voivat auttaa meitä Korisliigassa, Gibson kertoo.

Mitä muita parannuksia joukkue on keksinyt?

– Viime vuonna meillä tuli matkustaessa kaiken maailman viivytyksiä, jolloin emme voineet levätä tai tehdä muutakaan. Nyt yritämme minimoida nuo. Tarkastelemme aikatauluja muun muassa syömisen kanssa pelien jälkeen, jotta palautumiset saadaan otteluruuhkissa käyntiin.

Kumpi on tärkeämpi Korisliiga vai VTB?

– Molemmat ovat yhtä tärkeitä. Oli ehkä virhe viime vuonna että pidimme mahdollisesti VTB-liigaa tärkeämpänä. Korisliiga on fantastinen ja VTB on myös hieno, jos pistää jommankumman toisen edelle, tulee ongelmia. Meidän pitää keskittyä täysillä joka peliin. Sillä ei saa olla väliä missä pelaamme, ketkä pelaavat ja ketä vastaan pelaamme. Tämä on myös iso haaste minulle valmentajana.

Onko tämän vuoden Bisons parempi kuin viime vuoden?

– Paperilla olemme varmasti parempia ja heitämme palloa tänä vuonna paremmin. Isoin haaste minulle, taustoille ja pelaajille on se että kuinka me muodostumme ryhmänä. Hyväksyvätkö pelaajat roolinsa ja peliaikansa, joka on erittäin iso asia menestymisen kannalta.

 

Jesse Happonen