Loimaan liikuntahallin äänekäs yleisö saa maanantaina vieraita Latviasta, kun Riikan VEF saapuu Bisonsin vastustajaksi VTB-liigan kamppailussa. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä VEF on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kaksi, ja Bisons vain yhden.

Loimaan Bisons pyrkii palaamaan voittokantaan Itä-Euroopan VTB-liigassa, kun se isännöi maanantaina latvialaista VEF Riikaa. Ottelu on molempien joukkueiden pudotuspelihaaveiden kannalta tärkeä, sillä VEF majailee VTB-liigan sarjataulukossa sijalla 13 ja Bisons kaksi pykälää alempana.

Latvialaiset ovat voittaneet kuluvalla VTB-kaudella kaksi ottelua, yhden enemmän kuin Bisons. Bisonsin etulyöntiasemaksi on nostettava kuitenkin loimaalaisten puolustus, sillä Bisons on päästänyt keskimäärin kolme pistettä vähemmän ottelua kohden kuin VEF.

Maanantaisen vastustajan kokoonpano ei ehkä pidä sisällään VTB-liigan kuumimpia nimiä, mutta esimerkiksi noin 64 prosenttia kolmen pisteen heitoistaan tähän asti upottanut laituri Francisco Cruz (12,4 pistettä/3,3 syöttöä) sekä 11,5 pistettä ja 6 syöttöä ottelua kohden kirjauttanut ruotsalainen takamies Ludvig Hakanson ovat punaisella tussilla kirjoitettuja nimiä jokaisen VTB-liigan joukkueen ottelusuunnitelmassa. Myös monipuolinen, latvialainen laituri Janis Berzins (9,8 pistettä/3,8 levypalloa/1,1 syöttöä) on varmasti merkitty mies Bisonsin leirissä.

Kotijoukkue lähtee otteluun kolhuja keränneenä, lopullisen kokoonpanon varmistuessa pelipäivänä. Varmaa on kuitenkin se, että Biisonilauma on jälleen kerran valmiina taistelemaan voitosta kovatasoista kansainvälistä joukkuetta vastaan. Ylösheitto Loimaan liikuntahallilla kello 18.30.

Lähde: Basket.fi.