Venäjän koripalloliiton pomo Andrei Kirilenko on reagoinut kovin sanoin neljän venäläisjoukkueen osallistumiseen Eurocupiin.

Aiemmin FIBA Europe uhkasi kieltää kaikkien maajoukkueiden pelaamisen, mikäli niiden maista osallistutaan Eurocupiin. Asiaa puidaan edelleen FIBA:n ja Eurocupin järjestävän tahon kesken raastuvassa, mutta Kirilenko on päättänyt olla ottamatta riskejä ja on asettanut Eurocupiin osallistuville joukkueille kovat ukaasit.

Venäläisjoukkueista kilpailuun osallistuvat Petteri Koposen Himki, Nizhni Novgorod, Zenit Pietari sekä Lokomovit Krasnodar. Kirilenko mukaan nelikko ei saa osallistua yhteenkään Venäjän koripalloliiton alaiseen kilpailuun. Myös kaikki seurojen siirrot sekä sisään- että poispäin kielletään. Lisäksi joukkueiden venäläispelaajat eivät saa pelata maajoukkueessa. Joukkueet voivat kuitenkin pelata VTB-liigassa, sillä se ei ole Venäjän koripalloliiton järjestämä.