Sunnuntai-iltana kello 22:30 Suomen aikaa Ruutu-palvelu tarjoaa NBA:n tämän hetken kovimmassa kunnossa olevan joukkueen kamppailun, kun Boston Celtics isännöi Toronto Raptorsia.

Boston on voittanut 11 ottelua peräkkäin ja pitää tukevasti hallussaan itäisen konferenssin kärkisijaa. Toronton voittosaldo näyttää puolestaan lukemaa 7-4, jonka avulla se on konferenssin kolmas.

Kotietu puoltaa Bostonia, sillä sen saldo kotikentältä TD Gardenista on alkaneelta kaudelta 5-1. Vierassaldossakaan ei ole kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla moitittavaa. Raptorsin kotisaldo on myös hyvä neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla, mutta vierastilasto 3-3 povaa vaikeuksia sunnuntai-iltaan.

Raptorsin mahdollisuuksia parantaa huomattavasti Bostonin avainpelaajien loukkaantumiset. Kyrie Irving on päävamman vuoksi todennäköisesti sivussa ottelusta ja tuloksenteon vastuu jakautuu Al Horfordille ja Jayson Tatumille, joiden pelikunto on viimeisten otteluiden vammojen jäljiltä yhä myös kysymysmerkki. Jo aiemmin tiedettiin Gordon Haywardin olevan koko kauden sivussa nilkkavamman vuoksi.

Toronto Raptors on voittanut kaksi peliä putkeen, viimeisimpänä New Orleans Pelicansin 122-118. DeMar DeRozan iski Raptorsille 33 pistettä ja kahdeksan syöttöä.

Kohtaaminen on tällä kaudella joukkueiden neljästä keskinäisestä ensimmäinen. Raptors vei viime kaudella kohtaamiset voitoin 3-1, mutta voimasuhteet ovat tähän iltaan mennessä muuttuneet. Miten Boston on järjestänyt kokoonpanon ja pelitavan pahojen loukkaantumisten jäljiltä on ottelun lopputuloksen kannalta ratkaiseva kysymys.

Toronto on saanut viime aikoina kolmoset uppoamaan kovalla tehokkuudella ja Raptors tarvitseekin niitä DeRozanilta ja Kyle Lowrylta, joiden varaan mahdollinen pisteryöstö Bostonista tänään rakentuu.