Vahvaa peliä esittänyt Karhun Flenard Whitfield kärsi loukkaantumisen Nokialla ja on sivussa Korisliigakamppailuista jonkin aikaa. Matthew Hezekiah ei pystynyt täyttämään häneen kohdistuneita odotuksia, joten Karhubasketin piti alkaa etsiä Whitfieldin tontille tuuraajaa.

Varsin nopeasti huomio kiinnittyi Kauhajoella jo aikaisemmin pelanneeseen Greg Manganoon, joka oli ilman sopimusta tälle kaudella. Yksityiskohdat saatiin sovittua nopeasti ja saapui Kauhajoelle maanantaina. Pelilupapapereita on jo haettu Karhubasketiin, ja mies lienee edustuskelpoinen maaottelutauon jälkeen, kun Karhubasket kohtaa kotiluolassa Salon Vilppaan keskiviikkona 29. päivä marraskuuta.

Mangano pelasi Kauhajoella kaudella 2014-2015. Silloin hän johdatti kauhajokiset aivan Korisliigan finaalien kynnykselle, kun joukkue taipui vasta viidennessä välierässä tulevalle mestari Katajalle Joensuussa. Kaudella 2014-2015 Mangano pelasi 47 ottelua, 16,9 pisteen ja 10,5 levypallon keskiarvoilla. Molemmat lukemat olivat joukkueen parhaat tuolla kaudella. Pisteiden ja levypallojen isäksi hänelle tilastoitiin 1,3 syöttöä ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Mangano upotti kakkoset hyvällä 56,1 prosentin tarkkuudella.

208-senttinen ja 109-kiloinen Mangano Yliopistokoripalloa Yalen yliopistossa kausilla 2008-2012. Kaikkiaan hän pelasi 102 ottelussa ja teki niissä 11,9 pistettä ja otti 7,2 levypalloa per ottelu. Viimeisten kahden kauden ajan hän kuului Yalen avausviisikkoon.

Yliopiston jälkeen ja ennen Kauhajoelle tuloa Mangano ehti pelata Espanjan LEB Goldissa ja Romaniassa. Kauhajoen jälkeen hän on pelannut kaudella 2015-2016 Belgiassa Kangoeroes Basket Willebroek joukkueessa. Siellä hän pelasi 30 ottelua keskiarvoilla 14/7. Viime kaudella hän pelasi 26 ottelua Japanissa Sendai 89ers joukkueessa. Japanissa keskiarvoiksi tuli 10,3/8,8.

– Greg Mangano tuo todella ison lisän meidän alapelaajien rotaatioon, päävalmentaja Jussi Laakso kertoo Karhun sivuilla.

– Hän on älykäs pelaaja, joka hallitsee myös hyvät taidot pick&roll pelaamiseen. Väheksyä ei voi myöskään sitä, että Greg on tuttu pelaaja niin Korisliigassa kuin Kauhajoella, joten myös joukkueen koheesio kokee muutoksia mielestäni todella positiiviseen suuntaan. Odotan innolla, että saan Gregin joukkueeseeni, Laakso sanoo tyytyväisenä.

– Minulla ei ollut tälle kaudelle vielä sopimusta, joten kun Karhubasket otti yhteyttä, niin asiat saatiin järjestymään nopeasti, Mangano kertoo.

– Minulla on paljon hyviä muistoja Kauhajoelta ja on hieno palata sinne. Tarkoituksena on auttaa joukkuetta kohti ensimmäistä mitalia, Mangano toteaa.

Manganon sopimus kestää kauden 2017-2018 loppuun asti. Sopimuksessa jo buyout -pykälä, joten jos joku suuri joukkue haluaa miehen riveihinsä tammikuussa, niin Karhubasket saa samalla rahoitusta uuden pelaajan palkkaamiseen.