Los Angeles Clippers yrittää totutella elämään ilman tähtipelaaja Blake Griffiniä, joka on ainakin kaksi kuukautta sivussa polvivamman vuoksi. Joukkue vierailee Suomen aikaa sunnuntai-iltana kello 21:00 Dallas Mavericksin vieraana. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelussa.

Dallasin alkukausi on ollut vähintääkin vaikea. Joukkue on läntisen konferenssin viimeinen voittaen peleistään viisi ja hävinnyt 17. Viime aikoina on kuitenkin esiintynyt merkkejä paremmasta, sillä neljästä viimeisestä neljästä ottelusta se on voittanut kaksi. Viimeisimmässä ottelussa se hävisi Brooklyn Netsille 104-109.

Vierasjoukkueen peli on kulkenut muutaman pykälän isäntiä paremmin, mutta sen riesana ovat loukkaantumiset. Sairastuvalta löytyvät Griffinin lisäksi muun muassa Patrick Beverley ja Milos Teodosic.

Clippersin kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina, kun se hävisi Utah Jazzille 127-106. Ottelu oli ensimmäinen ilman Griffiniä, ja se onkin nyt löydettävä uudet keinot ottelujen voittamiseen.

Illan ottelu ratkeaa muutamaan avainkysymykseen. Onko Clippers vielä ehtinyt luoda pelitapaa, joka kantaa ilman Griffiniä? Montrezl Harrell paikkasi Griffiniä Utahia vastaan tehden tehot 13/3/3. 9,4 minuutin ottelukeskiarvo ja 4,5 pistettä ottelua kohden ovat kaukana kuitenkin siitä mitä Griffin joukkueelle tarjoaa.

DeAndre Jordan vastaan Dirk Nowitzki. Tämä vastakkainasettelu tapahtuu sentterien välillä, joista Nowitzki edustaa voimahyökkääjien veteraani-osastoa puolustusorientoitunutta Jordania vastaan. Jordan iskee suurimman osan tehoistaan kolmen sekunnin alueelta (8,3 9,9:stä ottelua kohden), jossa Nowitzkillä on suurimmat haasteet puolustaa.

Ennakoidut avausviisikot
Mavericks: Dennish Smith Jr., Wesley Matthews, Harrison Barnes, Maxi Kleber, Dirk Nowitzki
Clippers: Austin Rivers, Lou Williams, Wesley Johnson, Montrezl Harrell, DeAndre Jordan