Sunnuntai-iltana Ruudussa: tappioputkessa harhaileva Pistons isännöi Boston Celticsiä

© Kuva: Getty Images

Detroit Pistons ei ollut aloittanut vuosikymmeneen kautta niin hyvin kuin tänä vuonna. Se voitti ensimmäisestä 20 ottelustaan 14, mutta sen jälkeen joukkueessa tapahtui jotain. Pistons isännöi tänään Boston Celticsiä viiden ottelun tappioputkesta käsin.

Detroit taisteli kotikentällään lauantaina voitosta Golden State Warriorsin kanssa loppuun asti, mutta joutui taipumaan 102-98. Sillä oli mahdollisuus tasoittaa ottelu loppusekunneilla, mutta Reggie Jackson ei onnistunut vaikeasta asennosta upottamaan heittoa.

– Hän ajoi kovaa ja paljon väkeä tuli pallolle. Samaan aikaan meillä oli kaksi pelaajaa vapaana sivulla. Se on mitä näin, mutta on paljon helpompaa katsoa se nauhalta jälkikäteen kuin tilanteessa ajaessasi korille, Pistons-valmentaja Stan Van Gundy sanoi.

Bostonilla on niin ikään tappio alla, mutta vain yksi. San Antonio Spurs katkaisi sen neljän ottelun voittoputken lauantaina lukemin 105-102, mutta viimeisen kymmenen ottelun saldo 7-3 kertoo pelin olevan silti varsin hyvin uomissaan.

Yksi sarjan alkukauden parhaista pelaajista, Celticsin pelintekijä Kyrie Irving on kylvännyt tuhoa pisteillään ja pelkoa hurjalla kasvomaskillaan, jonka hän sai marraskuun 10. päivä kasvoihin kohdistuneen kyynärpääiskun myötä. Sunnuntaina Irving pelaa ensimmäisen kerran ilman maskia.

– Toivottavasti minun ei tarvitse nähdä sitä enää, Irving totesi tarpeekseen suojasta saaneena.

Pistonsilla ei ollut ongelmia repiä Bostonin puolustusta auki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuun 28. päivä, kun Detroit voitti 118-108. Tobias Harris pussitti 31 pistettä ja sentteri Andre Drummond tehoili 26/22/6 neljän riiston kera. Irving pysyi aisoissa onnistuen vain 18 pisteen verran kuudessa pelitilanneheitossaan 16:sta, jonka lisäksi hän menetti pallon kuudesti.

– He ovat hyvin valmennettu. Pidän siitä mitä he tekevät. Andre Drummond ja Tobias Harris ovat kehittyneet pelintekijöinä uskomattomalla tavalla, Celticsin valmentaja Brad Stevens sanoi tuolloin ottelun jälkeen.

Boston lähtee selkeänä ennakkosuosikkina illan otteluun, mutta Detroitin potentiaali alkukaudesta tunnetaan. Suora lähetys Little Caesars Arenalta tänään Ruutu-palvelussa kello 23:00 alkaen.