Yksi kaikkien aikojen eurooppalaispelaajista lopettaa uransa

© Kuva: fiba.com

Yksi eurooppalaisen koripalloilun ikoneista Juan Carlos Navarro on ilmoittanut päättävänsä uransa. 38-vuotias siirtyy Barcelonan taustavoimiin.

Navarro edusti Barcelonan edustusjoukkuetta 20 kautta ja ainoana syrjähyppynä oli yksi NBA:ssa vietetty kausi. Hän ilmoitti viime kauden jälkeen haluistaan jatkaa pelaajauraansa vielä yhden kauden verran, mutta Barcelona ilmoitti ikonille, ettei hänelle ole pelikentällä käyttöä. Hän pelasi yhteensä 1139 ottelua Barcelonan paidassa.

”La Bomba” -lempinimen saaneen Navarron ansioluettelo on mittava. Hänet on valittu muun muassa EM-kisojen MVP:ksi, Euroliigan MVP:ksi sekä Euroliigan Final Fourin MVP:ksi.

Seurajoukkueessa hän saavutti kahdeksan Espanjan mestaruutta, seitsemän cupin voittoa, viisi Espanjan Supercupia sekä kaksi Euroliigan mestaruutta. Maajoukkueen paidassa hänelle tulivat maailmanmestaruus, kaksi olympiahopeaa, yksi olympiapronssi, kaksi EM-mestaruutta, kaksi EM-hopeaa, kaksi EM-pronssia.