Skandaaleissa rypenyt legendaarinen amerikkalaisvalmentaja siirtyy Euroliiga-joukkueen päävalmentajaksi

© Kuva: Getty Images

Kokenut amerikkalaisvalmentaja Rick Pitino siirtyy kreikkalaisjoukkue Panathinaikosin päävalmentajaksi.

Pitino on luonut valmentajauransa erityisesti USA:n yliopistosarjoissa, jossa hän on voittanut kaksi mestaruutta ja johdattanut joukkueensa seitsemästi Final Four -turnaukseen. Hän on yliopistourallaan valmentanut Boston Universityä, Providencea, Kentuckia sekä Louisvilleä. NBA:ssa hän on toiminut New York Knicksin ja Boston Celticsin päävalmentajana.

Hänen valmentajauransa USA:ssa loppui, kun Louisville erotti hänet NCAA:ta ravisuttaneen lahjusskandaalin myötä. Pitinon todettiin olevan mukana maksamassa eräällä pelaajalla, jotta tämä valitsisi Louisvillen yliopiston sekä Adidaksen sponsorikseen, kun pelaaja päätyisi ammattilaisuralle. Hän on ollut myös kiristyksen uhrina, hänen harrastettua seksiä joukkueensa huoltajan vaimon kanssa ja nainen lupasi paljastaa suhteen. Kiristyksen mukaan Pitino saattoi naisen raskaaksi ja maksoi abortin. Pitino tuli kuitenkin itse julkisuuteen asian kanssa ja lopulta nainen todettiin oikeudessa syylliseksi kiristykseen.

Panathinaikos on Euroliigassa sijalla 11.