Suomalaisen koripallon pääsarja, Korisliiga herättää vahvoja reaktioita. Korisliigassa usean vuoden ajan pelannut entinen pelaaja Ville Mäkäläinen ei näe, että Korisliigalla olisi selkeää suuntaa tällä hetkellä.

Mäkäläinen ehti urallaan edustaa muun muassa Espoo Unitedia, Loimaan Bisonsia, Lahden NMKY:tä ja Espoon Honkaa. Korisliigalta puuttuu Mäkäläisen mukaan selkä suunta.

– Tällä hetkellä, jos kysytään, että mikä on Korisliigan suunta, niin tässä maassa ei ole yhtäkään ihmistä, joka osaisi vastata siihen, että mihin Korisliiga on menossa, Mäkäläinen täräytti Unibetin Triplatupla-podcastissa.

Korisliigan ympärillä on puhuttu liigan laajentamisesta, mutta Mäkäläisen mukaan tasoerot ovat jo nyt suuret.

– Nyt jo on hirmuiset tasoerot. Uralla esimerkiksi on kahdeksan ottelun tappioputki, ja he häviävät otteluita 20 tai 30 pisteellä. Sitten jos pitäisi 1. divisioonasta nostaa joukkueita, niin en ole edes varma onko Korisliigassakaan kaikki joukkueet kykeneviä menemään pitkäjänteisesti eteenpäin. Minun on vaikea löytää 16 joukkuetta, joilla pelata pääsarjaa.

Korisliigasta puhuttaessa keskustelua ohjaa usein se, kuinka monta yhdysvaltalaispelaajaa joukkueissa saisi olla. Tämä keskustelu on Mäkäläisen mukaan turhaa.

– Puhutaan siitä, onko joukkueissa kolme vai neljä jenkkiä. Mielestäni se on niin turha aihe. Korisliigalla on paljon tärkeämpiäkin aiheita, mistä pitäisi puhua. Esimerkiksi tarinan luominen, että ihmiset tulisivat sinne hallille. Se, onko siellä kolme vai neljä jenkkiä, ei ratkaise sitä, tuleeko ihminen sinne halliin.

– Esimerkiksi NBA:ssa Chicagolla on halli täynnä, vaikka ne kyntävät, kun se tarina on luotu, Mäkäläinen nosti esimerkin rapakon takaa.