Viime kaudella erinomaisia otteita Espanjan LEB Oro -liigan kärkijoukkueisiin kuuluneen Gipuzkoa San Sebastianin paidassa esittänyt Susijengi-laituri Alex Murphy, 27, vaihtaa seuraa. 206-senttinen Murphy viilettää tulevalla 2020–21-seurajoukkuekaudella CB Granadan paidassa.

Murphylla on takanaan ammattilaisuransa paras kausi tähän asti, sillä hän kuului Espanjan kakkoscupin (Copa Princesa) mestaruuden voittaneen Gipuzkoa San Sebastianin parhaiden pelaajien joukkoon 11,3 pisteen ja 3,4 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoillaan. Murphy valittiin lisäksi kauden aikana kertaalleen kierroskohtaiseen tähdistöviisikkoon.

San Sebastian Gipuzkoa nostettiin kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäs, Euroopan parhaaksi kansalliseksi sarjaksikin luonnehdittuun Espanjan ACB-liigaan. Murphy puolestaan pelaa tulevalla kaudella LEB Oron keskikastiin lukeutuvassa CB Granadassa.

– Olen kuullut pelkästään hyviä asioita joukkueesta, sen valmennusjohdosta ja faneista. Granada on hieno kaupunki, Murphy kommentoi seuran tiedotteessa.

– Meillä on kaikki edellytykset pelata hieno kausi. Olen onnellinen mahdollisuudesta palata Espanjaan ja odotan jo innolla tapaavani uudet joukkuetoverini ja fanit.

Myös CB Granadan päävalmentaja Pablo Pin kommentoi syntynyttä sopimusta tyytyväisenä.

– Alex Murphyssa kiinnitimme pelaajan, joka pystyy levittämään kenttää ja luomaan tilaa joukkuetovereilleen. Hän osaa paitsi heittää, myös laittaa palloa lattiaan. Hän on hyvin monipuolinen pelaaja.

Murphyn ja CB Granadan välinen sopimus on yksivuotinen.