KTP-Basket on tehnyt järeän hankinnan tulevan kauden korisliigamiehistöönsä. Lauantain vastaisena yönä Suomen aikaan nimensä sopimuspaperiin kirjoitti 30-vuotias, 208-senttinen amerikkalainen Gregory Mangano.

Mangano on suomalaisille koripalloilun ystäville entuudestaan tuttu. Hän on pelannut maamme pääsarjassa jo 121 ottelua, ja miehellä on meriittilistallaan kaksi Suomen mestaruutta Kauhajoen Karhu Basketin riveistä vuosilta 2018 ja 2019.

KTP-Basket on nyt saalistanut liigamiehistöönsä kaksi isoa ”kalaa”. Joe Burtonin (29 vuotta/201 senttiä/134 kiloa) taidoista ei ole vielä faktaa kuin muiden ja videotallenteiden kertomana, mutta Gregory Manganon osaaminen on omin silmin nähty ja keskinäisissä kamppailuissa kentällä koettu.

– Mangano tuo meille kokoa, uskottavuutta ja voittamisen kulttuuria, on KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen todennut tuoreimmasta hankinnasta KTP:n sivuilla.

– Sentteri Burton ja nelospaikan Mangano muodostavat fyysisen pelotteen mille tahansa liigavastustajalle. Joe möyrii korin alla, ja Greg pystyy pussittamaan kauempaakin korista, ”piirsi” Kaminen parivaljakon ensimmäiset yhteiset kuviot Kymen Sanomien haastattelussa lauantaina.

Greg Mangano on pelannut vuonna 2012 alkaneella ammattilaisurallaan jo yhdeksässä maassa. Viimeisin pesti oli Japanin B2-liigan Bambitious Nara-joukkueessa, jossa 39 pelissä syntyi keskimäärin 21,6 pistettä, ja käsiin tarttui 15,1 levypalloa. Pesti nousevan auringon maassa päättyi 15.3.2020 samasta syystä kuin kaikkialla muuallakin eli koronapandemian takia.

KTP-Basketin ja ennen muuta päävalmentaja Kamisen strategia alkavan kauden ulkomaalaishankinnoissa oli alun alkaen turvautua ”nuoriin ja nälkäisiin”, jotka eivät kuvittele itsestään vielä liikoja.

– No, nämä kaksi nyt jo värvättyä eivät edusta sitä ajattelua, mutta kun Burtonin ja Magnanon kaltaiset aikamiehet oli tarjolla, ei tilaisuuteen voinut olla tarttumatta, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström.

– Manganossa tiedämme jo entuudestaan, mitä hän osaa ja millainen hän on miehiään, enkä halua uskoa, että Burtonissakaan tapahtuu mitään hutia. Kaikki yhteydenpito tähän asti on ollut luontevaa, jatkaa Lindström.

Lindström tunnustaa, etteivät tähänastiset sopimukset ole olleet mitään halpoja ratkaisuja.

– Kaksi seuraavaa on varmastikin niitä ”koulupoikia”, arvelee Kotkan koripallopomo.

– Iso kalusto alkaa olla jokseenkin kunnossa, ja nyt haemme vielä rosteriimme nopeita jalkoja ja urheilullisuutta, selvittää Lindström. Mitään nimiä hänellä ei ole vielä esittää, mutta haku on päällä koko ajan.

– Koripalloliiton ja seurajohtajien kokouksessa viime perjantaina vahvistettiin, että Korisliiga alkaa lokakuun 14. päivänä. Burton ja Mangano tulevat maisemiin varmastikin jo syyskuun puoliväliin mennessä, ja muidenkin ulkomaalaisrekrytointien pitää olla selvillä siihen mennessä, toteaa Lindström.