Pyrinnön liigamiehistö on saanut kovan luokan nuoren vahvistuksen riveihinsä. Toisen polven koripalloilija Thomas Pihlajamäki, jonka isä Tommi Pihlajamäki pelasi 1990-luvulla Pyrinnön liigamiehistössä, on liittynyt Pyrinnön riveihin.

Pihlajamäki (20v 192cm/85kg) aloitti koripallotaipaleensa 5-vuotiaana Tapiolan Hongassa ja siirtyi lukioiässä HBA:han, jossa vierähti neljä vuotta. Pihlajamäellä on vyöllään peräti 84 nuorten maaottelua. Kesällä 2018 hän kärsi pahan loukkaantumisen, jonka seurauksena hän joutui kuntouttamaan itseään vuoden ajan. Pihlajamäki kiittelee vuolaasti HBA:n tarjoamaa valmennusta ja yksilökeskeistä valmennusta. Kuntoutuksen ansiosta hän palasi kaudelle 2019-20 HBA:n yhdeksi runkopelaajaksi tehoilla 10.3p/3.3lp ottelua kohden.

Heittävän takamiehen tontilla viihtyvä Pihlajamäki valitsi Pyrinnön, koska hän katsoi, että Pyrinnön valmennus tarjoaa hänelle parhaat mahdollisuudet seuraavan stepin ottamiseen. Päävalmentaja Miikka Sopanen on valmentanut Pihlajamäkeä useampana vuotena nuorten maajoukkueissa niin apu- kuin päävalmentajana. Iso merkitys oli Sopasen taustaryhmällä. Pihlajamäen mielestä hyvin harva seura pystyy tarjoamaan sellaiset lajilegendat opettajikseen kuin mitä Damon Williams ja Antti Nikkilä opettavat. Lisäksi fysiikkavalmentaja Jenni Puputin taustoilla ja tietotaidolla oli suuri merkitys Tampereelle muuttoon.

Pihlajamäki ei säästele tavoitteitaan. Murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon henkilökohtaisella tasolla ja vuoden tulokkaan palkinto siintelee silmissä. Hän haluaa tuoda joukkueeseen omia vahvuuksiaan ja energisyyttään.

– Voittaminen on tavoite, josta ei tingitä, nuori koripallolupaus toteaa Pyrinnön sivujen mukaan.

Henkilökohtaisten taitojen parantaminen erityisesti puolustuspelaamisella 1 vs 1 tilanteissa ja oikeiden valintojen tekeminen ovat isoimpia haasteita siirryttäessä ammattilaiskoripalloa kohti juniorivuosien jälkeen. Hän toteaa, että Pyrintöön oli helppo tulla ja joukkueen muut pelaajat ovat ottaneet hänet hienosti vastaan. Vahvimman vaikutukseen ensimmäisen viikon harjoituksissa on tehnyt Damon Williamsin neuvot sijoittumisessa ja erilaisten pienten tilanteiden lukemisessa. Jatkossa hän haluaa olla enemmän pallollinen takamies ja tuoda jatkuvasti energiaa ja määrätietoisuutta lisää sekä omaan että muiden tekemiseen.