New York Knicksin tähtipelaaja Julius Randle kävi erittäin kuumana kiistanalaisen kaksoiskuljetustuomion jälkeen, kun Knicks hävisi ottelun Brooklyn Netsille 117-112 (67-55). Nets oli kolme pistettä edellä ja ottelussa oli viisi sekuntia jäljellä, kun Randle hyppäsi heittämään kolmosta. Netsin Kyrie Irving osui kädellään palloon ja Randle jätti kolmosen heittämättä. Kun Randle lähti kuljettamaan palloa uudestaan, tuomari Scott Foster vihelsi pelin poikki kaksoiskuljetuksesta.

SportsCenter

@SportsCenter
Julius Randle appeared to be upset after being called for a travel late in the Knicks’ loss to the Nets.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Sääntöjen mukaan, jos vastustajan kosketus palloon aiheuttaa pallon kanssa haparointia, saa heittotilanteen jälkeen kuljettaa uudestaan. Tuomarit katsoivat tilanteen niin, että Randle ei menettänyt pallon hallintaa, joten tilanteesta vihellettiin virhe. Tuomion jälkeen Randle lähestyi tuomareita erittäin kiivaan näköisenä ja miehen joukkuekaverit joutuivat pitämään Randlen kurissa. Ottelun jälkeen Randle oli ehtinyt rauhoittua hieman.

– Meillä oli keskustelu, mutta on varmaan parempi, jos en kommentoi tilannetta. Tilanteen takana oli paljon turhautumista kaikilta osapuolilta, joten annan asian olla ja siirrän katseet seuraavaan otteluun. Se oli toki turhauttavaa. Taistelimme kovaa, jotta pääsimme otteluun mukaan taistelemaan voitosta, joten olin turhautunut. Meillä on tilaisuus pelata huomenna, joten keskitytään siihen, Randle kertoi ottelun jälkeen.

Randlea tilanteessa puolustanut Irving oli Knicks-tähden kanssa samaa mieltä tuomiosta.

– Aioin rikkoa häntä, mutta näin hänen yrittävän heittoa. Sain käden vahvasti palloon. Mielestäni Julius pelasi hyvin lähtien kuljettamaan uudestaan, mutta Scott vihelsi kaksoiskuljetuksen, Irving kertoi.

Ottelun tuomari Scott Foster tarkensi tuomiotaan ottelun jälkeen.

– Katsoin puolustajan koskeneen palloon niin, että hyökkääjä ei menettänyt pallonhallintaa. Siinä tilanteessa hyökkääjä ei voi pomputtaa palloa lattiasta tarkoituksella, Foster kertoi.