Suomalaisjoukkueet metsästivät avausvoittoaan keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupissa pelattiin alkulohkon toiset ottelut. Kauhajoki taipui Saksassa Rostockin vieraana, Kataja puolestaan hävisi kotikentällään korin läheisyyttä hallinneelle CSM Oradealle.

Kauhajoki sai vierasotteluun Rostock Seawolvesia vastaan täydellisen alun, kun kauhajokiset karkasivat avauskympin päätteeksi 12–26-vierasjohtoon. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun kotijoukkue laittoi tauluun toisella kymmenminuuttisella vielä kovemmat lukemat, kun 30–12-jaksovoitto siivitti saksalaiset neljän pisteen taukojohtoon.

Toisella puoliajalla Kauhajoki taisteli vielä kolmannen neljänneksen ollen 10 pisteen takaa-ajoasemassa ennen päätösneljännestä. Saksalaisisännät veivät päätöskympin 29-11 ja koko ottelun 93-65.

– Loistava alku meiltä, onnistuttiin niissä asioissa, mitä halusimme hyökkäyspäässä tehdä heitä vastaan. Pystyimme pitämään menetykset kurissa, mutta sen jälkeen todella vaikea 30 minuuttinen. Meillä 25 menetystä, joista vastustaja teki 34 pistettä ja se kertoo ottelun kuvan. Oli intensiivinen vastustaja vastassa ja meiltä loppui keinot tänään varsinkin hyökkäyspäässä. Meillä on uusia pelaajia mukana ja se vie aikaa, että pääsemme samalla sivulle, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies summasi ottelun Koripalloliiton tiedotteessa.

Kauhajoen parhaimmistoa olivat 18 pistettä heittänyt Topias Palmi. Courtney Fortson viimeisteli 13 ja Horace Spencer 10. Paluunsa oranssipaitoihin tehnyt Samme Givens tilastoi paluuottelussaan 6/7.

Kauhajoen FIBA Europe Cup jatkuu 1.11. Petrolina AEK:n vieraana Kyproksella.

Kataja taipui kotikentällään

Kataja pysyi romanialaisten CSM Oradean kyydissä avauspuoliajalla, kun taukolukemat Joensuussa olivat vieraiden hyväksi 43–45. Toisella puoliajalla vieraat kuitenkin karkasivat isänniltä ja nappasivat voiton lukemin 73-87.

CSM Oradea isokokoisempana vastustajana hallitsi korin läheisyyttä läpi ottelun, kun se vei levypallot koko ottelussa 44–26. Ottelun heittojakaumat kuvastivat ottelun isoa kuvaa: Kataja 2p 15/22 ja 3p 12/39, kun taas vastaavasti CSM Oradea 2p 30/48 ja 3p 5/22.

Katajan paras pistemies oli ylivoimaisesti Nike Sibande, joka heitti 36 pistettä hyvillä heittoprosenteilla. Toinen isänniltä kaksinumeroisille yltänyt oli 14 pistettä viimeistellyt Amanze Egekeze.

Katajan urakka FIBA Europe Cupissa jatkuu 31.10. Levicen vieraana Slovakiassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote