Harva odotti, että Susijengi menestyisi koripallon olympiakarsinnassa, mutta niin vain Suomi venyi ilman Lauri Markkastakin voittoon ottelussa Puolaa vastaan ja pelaa lauantaina jatkopelissä Espanjaa vastaan.

Suomi voitti Puolan 89-88. Alexander Madsen laittoi sisään ratkaiseva vapaaheitot ennen Puolan epäonnistumiseen päättynyttä viimeistä hyökkäystä.

Madsen upotti ottelussa 20 pistettä, mikä on hänen maajoukkueuransa ennätys.

– Jos jossain pelissä täytyy henkilökohtainen maajoukkueen piste-ennätys rikkoa, niin ehkä tällainen peli on paras paikka sellaiseen, kommentoi Madsen Koripalloliiton mukaan.

”Malmin roskisdyykkariksi” kutsuttu Sasu Salin ei pelannut Bahamaa vastaan, mutta tuli parketille tositoimiin Puolaa vastaan. Kentällä nähtiin vanhaa tuttua ”roskisdyykkari”, joka pakotti Puolan useisiin virheisiin.

– Vanha mieskin pysyy nuorena, kun pääsee pelaamaan tällaisen joukkueen kanssa. Pakko antaa krediittiä Puolalle, joka pakotti meidät pelaamaan heidän peliään pitkään. Lopulta kyse oli siitä, kumpi tahtoi voittaa enemmän. Minulla oli ihan hyvä olo mahdollisuuksistamme, kun ero alkoi kaventua, Salin kommentoi esitystään.

Ex-päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi Salinin esitystä velmuilevaan tyyliinsä.

– Sasu on nykyään niin vanha, että se pelaa vain nämä tärkeät ottelut, säesti ex-päävalmentaja Henrik Dettmann.

Voitto oli hieno, mutta Susijengi oli ottelussa paikoin isoissakin vaikeuksissa. Oli Suomen onni, että Puola menetti energiansa viimeisellä neljänneksellä.

– Puola oli juuri niin inhottava vastus kuin ennakkoon ajateltiin. Kyllä me oltiin hetkittäin pulassa. Samaan aikaan meillä oli koko ajan sellainen tunne, että jos jaksamme tsempata, pääsemme iskuetäisyydelle. Koko joukkue jaksoi uskoa ja tukea toisiaan, kun noustiin peliin mukaan, totesi Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi.

Lauantaina Suomi siis pelaa Espanjaa vastaan. Ottelun voittaja pelaa sunnuntaina olympiakarsintafinaalissa, jossa vastustajaksi tulee joko Bahama tai Libanon.