Suomi koki Urhea-hallissa sunnuntaina pelatussa harjoitusmaaottelussa katkeran tappion. Saksa voitti Susiladiesin viimeisen sekunnin korinsa myötä pistein 91-90.

Joka tapauksessa Susiladies pesi hienosti kasvojaan kahden Ranskalta saamansa selkäsaunan jälkeen. Saksa edustaa Euroopan parempaa tasoa, mistä osoituksena sillä on paikka Pariisin olympiakisojen koripalloturnauksessa.

Suomen tähtipelaaja Awak Kuier heitti ottelussa peräti 36 pistettä. Hän esitti myös upean up and under -liikkeen.

–Olen nähnyt tuon liikkeen aikaisemminkin. Häneltä itseltään. Ensimmäisessä Ranska-pelissä oli vastaavanlainen up and under -suoritus, joka taisi olla kolmen pisteen heitto. On hänellä noita kikkapussissa. Ei hän niitä huvikseen tee, vaan yleensä heittokellossa on aika vähän aikaa. Hyvä, että on pelaaja, joka noita pystyy tekemään, kommentoi valmentaja Jussi Laakso Kuierin temppua Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomalaisista vahvan ottelun pelasi myös Sara Bejedi. Hän heitti 23 pistettä.

– Varmasti yleisölle äärimmäisen viihdyttävä ottelu. Saksa on erittäin hyvä koripallojoukkue. Siinä on ihan selkeästi syy, miksi he ovat olympialaisissa. Heillä on hyviä pelaajia, selkeä rakenne, miten he pelaa isojen pelaajien kautta ja heistä myös näkee, että he ovat pelanneet ja harjoitelleet paljon yhdessä, kommentoi Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen vastustajaa.

Palviaista ilahdutti, että suunnitelma ottelun kääntämisestä oli lähellä toteutua.

– Me oltiin koko ajan muutaman pinnan jäljessä. Syyt siihen, miksi alakynnessä, niin Saksa käytti kokoaan tehokkaasti hyödykseen, sai hyökkäyslevypallojen kautta toisia heittoja ja helppoja koreja korin alta. Luotettiin, että meidän liikkuvammat pelaajat pystyy kääntämään ottelun meille. Lähellä se oli, mutta ei kuitenkaan. Jatkoaika oli enemmän tai vähemmän kolikonheittoa ja nyt se kääntyi Saksalle.