Kobrien kotipelisarja jatkuu sunnuntaina Lapualla, kun vastustajaksi saapuu Suomen toiseksi pohjoisin joukkue Kataja.

Kobrat on kohdannut Katajan tällä kaudella kaksi kertaa, mutta poikkeuksellisesti molemmat ottelut pelattiin Joensuussa.

Kataja on viime kierroksilla pelannut erittäin hyvin ja onkin yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Viidestä viimeisestä ottelusta se on voittanut neljä, kun kotona kaatuivat Bisons ja Karhu sekä vieraissa Lahti ja Vilpas. Ainoastaan KTP oli kotonaan vahvempi. Teemu Rannikko on puuttunut Katajan kokoonpanosta kolmessa viimeisessä ottelussa, mutta siitä huolimatta Kataja on esittänyt erinomaisia otteita ja onkin noussut sarjassa jo viidenneksi.

Kobrilla on vieraskiertueen jälkeen takana kolme kotiottelua, joista tuloksena 92­78 voitto Kouvoista, 84­88 tappio Pyrinnölle ja edellisessä ottelussa 95­81 voitto Hongasta.

Edellisessä ottelussa Kobrien uutena amerikkalaispelaajana esiintyi Chris Braswell, joka toikin Kobrien korinalle runsaasti lisää kokoa. Honka voitollaan Kobrat kipusi pois jumbosijalta ja jakaa tällä hetkellä 9. tilan Vilppaan kanssa tilastolla 8/20. Honka ottelusta Kobrilta puuttui Jussi Turja ja Juho Nenonen.

Nenosen tilanne on siten, että kuntoutuminen jatkuu ja vamma ei vaadi radikaaleja toimenpiteitä, mutta on täysin epävarmaa milloin paluu kentälle tapahtuu. Nenonen menee vielä ensiviikolla lisätutkimuksiin, jolloin vamman laadusta ja ennusteesta saadaan tarkempi tieto. Pitkästä polvivammasta kärsinyt Juhamatti Turja on nyt pystynyt harjoittelemaan jo jonkin aikaa ja tekeekin paluun pelaavaan kokoonpanoon.

– Joukkueessa on tekemisen meininki hyvin menneiden kotiotteluiden jälkeen. Kataja on pelannut viimekierroksilla erinomaisesti ja meidän on onnistuttava molemmissa kenttäpäädyissä erinomaisesti, jotta että saamme pidettyä pisteet Lapualla, Kobrien apuvalmentaja Derrick Crayton toteaa seuran sivuilla.