Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 38 päivää. Susijengi päätti leirinsä hiljattain ja päävalmentaja Henrik Dettmann on erittäin tyytyväinen joukkueessa vallitsevaan kilpailutilanteeseen.

Susijengi pääsee valmistautumaan kisoihin hyvistä lähtökohdista, sillä pelaajat ovat terveitä ja joukkueessa on hyvä virinä päällä.

– Nyt on siinä mielessä hieno tilanne, että on niin paljon terveitä pelaajia. Nyt alkaa olla kolme viisikkoa. Silloin tämä maajoukkueohjelma alkaa voimaan hyvin, kun on riittävä määrä pelaajia. Siinä on onnistuttu, Dettmann hehkuttaa SuomiKoris -sivustolle.

Leiriryhmityksessä on mukana myös nuoria pelaajia joista Espanjassa CB Prat Joventutissa pelaava Joonas Cavén oli ensimmäistä kertaa mukana.

– Ja tietysti myös esimerkiksi Cavén mukana. Hän on juuri pelannut kaksikymppisten kisat ja raskas pariviikkoinen takana. Hän on tulevaa sukupolvea. Tässä pelissä kaksikymppisen pitää jo olla valmis näihin haasteisiin. Itse asiassa se on sama kaikissa palloilulajeissa. Se ei tarkoita sitä, etteikö joku vanhempikin voisi nousta joskus maajoukkueeseen. Jos me kuitenkin meinaamme olla mukana kärkikahinoissa, niin pitää olla nuoria pelaajia. Petteri Koponen saa tänä vuonna 100. maaottelun täyteen ja juurihan se lopetti vasta kassien kantamisen, Dettmann naurahtaa.