Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 37 päivää. Suomen koripallomaajoukkue valmistautuu syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin matkaamalla maanantaina Ranskaan harjoitusleirille.

Leiri päättyy perjantaina pelattavaan harjoitusotteluun viime EM-kisojen hopeajoukkue Ranskaa vastaan. Susijengin valmennusryhmään kuuluvan Pekka Salmisen mukaan tuleva vastustaja on kovimmasta mahdollisesta päästä.

– Ranska on meille kaikista vaikein vastustaja, sillä he ovat niin atleettinen joukkue. Meidän hyökkäys- ja puolustuspelin sijoittumisen täytyy olla hyvää. Jos pystymme puolustamaan Ranskaa vastaan, pystymme puolustamaan ketä vastaan tahansa. Haaste on kova heidän atleettisia pelaajia vastaan ja meidän on pystyttävä taistelemaan myös levypalloista, Salminen toteaa SuomiKoris-sivustolle.

Harjoitusottelut ovat tärkeä keino päästä tarvittavaan vireeseen EM-kisoja silmällä pitäen.

– Kansainvälisillä peleillä totuttelemme ottelurytmiin ja –tempoon. Se on avainasemassa näissä peleissä. Peruspakettihan meillä on muuten kasassa, Salminen muistuttaa.