Susijengi sai maaottelukesälleen positiivisen alun, vaikka NBA-tähtiä vilisevä Ranska nousikin sillastaan ja nousi kotiyleisönsä edessä voittoon. Uransa 152. miesten maaottelun pelannut Tuukka Kotti tunsi ylpeyttä omiensa suorituksesta.

Susijengi saalisti Pau’n illassa tehokkaasti johtaen parhaimmillaan avauspuoliskolla 14 pisteellä vieden peliä aina sen 29. minuutille saakka.

– Ihan positiiviset fiilikset. Vaikka hävittiin, niin hävittiin kyllä todella kovalle joukkueelle. Olen ylpeä meidän joukkueen duunista. Pelattiin erittäin hyvä korisottelu – varsinkin kesän ensimmäiseksi otteluksi. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan eteenpäin, kertoi Kotti Basket.fi-palvelulle antamassaan videohaastattelussa.

Palattuaan Ranskasta Susijengi harjoittelee reilun viikon kotimaassa ja kohtaa seuraavassa ottelussaan Hartwall Areenalla, niin ikään EM-kisoihin valmistautuvan Iso-Britannian. Ottelu pelataan torstaina 15. elokuuta.

Kotti tietää, mihin Susijengi tulee harjoituksissaan keskittymään.

– Ranska teki sata pinnaa, mutta on heillä myös hitonmoinen materiaali. Täytyy antaa heille kunnia siitä. Jäi siinä meille kuitenkin parannettavaa.

Suomen Hartwall Areenalla pelattavien EM-kisakenraalien ennakkolipunmyyntiä hoitaa Lippupiste (www.lippu.fi). Lisätietoja lipunmyynnistä löytyy osoitteessa www.basket.fi/maaottelut. Iso-Britannian (15.8.) ohella Susijengi hioo EM-kisakuntoaan Hartwall Areenalla Latviaa vastaan 28.8. EM-lopputurnaus käynnistyy Sloveniassa 4.9.