Pieti Poikolan valmentaman Tanskan maajoukkueen voittotili vuoden 2015 EM-esikarsinnoissa aukesi kolmannella yrittämällä, kun Poikola piiskasi Tanskan 73-62 (45-33)-vierasvoittoon Luxemburgista.

Itävallalle ja Sveitsille edellisissä otteluissaan kaatunut Tanska alkoi tehdä pesäeroa Luxemburgiin toisella jaksolla saatuaan vaihtopelaajiltaan lisää virtaa peliin. Luxemburg ei päässyt enää toisella puoliajalla kymmentä pistettä lähemmäs.

– Tarvitsimme tämän voiton. Luxemburg puolusti aggressiivisesti, joten se ei irronnut helpolla. Pidimme kuitenkin kiinni pelijärjestelmästämme, Poikola arvioi ottelun lehdistötilaisuudessa Basket.fi:n mukaan.

Esben Reinholt (24/5) ja Nicolai Iversen (15/5) olivat Tanskan syömähampaat. Tanska kohtaa seuraavassa ottelussaan Sveitsin kotikentällään.