Koripallomaajoukkueen yhteydessä on ennen EM-kisoja puhuttu paljon johtajista. Pitkään vastuuta kantanut Teemu Rannikko sanoi aiemmin, että Susijengi on nykyään Petteri Koposen joukkue.

Iso-Britannia-ottelussa Koponen nosti tasoaan kun nostoa tarvittiin. Hänen tuloksellisesti vahva vaiheensa kiritti Suomen lopulliselle karkumatkalle kolmannen neljänneksen aikana.

Rannikolta kysyttiin ottelun jälkeen onko hän yhä sitä mieltä, että nykyinen maajoukkue on ”Koposen joukkue”.

– Olen totta kai. Tietysti olemme susia kaikki, mutta joka joukkueessa on aina johtaja. Petteri pystyy ottamaan ratkaisuja. Jokaisessa joukkueessa pitää olla joku jolle voi syöttää tiukassa paikassa, Rannikko sanoi Koposen kuunnellessa vieressä.

Päävalmentaja Henrik Dettmann puolestaan väisti kysymyksen filosofisen pohdinnan ja huumorin avulla.

– Vai olisiko tämä sittenkin Möttölän joukkue, päävalmentaja virnisti kysymykseen.

– Vai Sasu Salinin? Ette tiedäkään mitä kaikkea hän täällä touhuaa.

– Evoluutio menee niin, että joukkue siirtyy aina eteenpäin. Aivan kuin perheyrityksessä omistajuus siirtyy sukupolvelta toiselle. Nyt voitte miettiä, onko omistajuus vielä vanhemmilla vai onko se jo siirtynyt nuoremmalle sukupolvelle, Dettmann heitti pallon takaisin.

EM-kisat alkavat Sloveniassa 4. päivä syyskuuta. Suomen seuraava ottelu on Liettuan turnauksessa kivikovaa kotijoukkuetta vastaan ensi viikon keskiviikkona.

Kim Sanden