Suomen miesten Susijengin korinalusjaoston kulmakiviin jo vuosia kuulunut sentteri Antti Nikkilä, 34, jatkaa pääsarjauraansa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

Ensi viikolla 35-vuotta täyttävä Nikkilä pelasi ensimmäiset pääsarjaottelunsa kotimaassa kaudella 1997-98 kasvattajaseuransa Pyrinnön edustusjoukkue Pyrbasketin paidassa. Keväällä 1998 210-senttinen Nikkilä nimettiin SM-sarjan vuoden tulokkaaksi, ja hän jatkoi nousukiitoaan sarjan kotimaiseen eliittiin kaudella 1998-99.

Vuosina 1999–2003 Nikkilä pelasi USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa Valparaiso Crusadersin joukkueessa. Viimeisellä yliopistokaudellaan ”Valpossa” Nikkilä takoi 3,5 pistettä, 2,4 levypalloa ja 0,8 torjuntaa 10,3 minuutissa ottelua kohden.

Nikkilä debytoi ammattilaisena kaudella 2003-04 maineikkaan kreikkalaisseura Aris Thessalonikin paidassa, jossa hän pelasi Kreikan lisäksi FIBA Euroopan Liigaa. Vuosien 2003–08 aikana Nikkilä tienasi elantoaan Kreikan lisäksi Ranskassa (Gravelines), Italiassa (Juvecaserta, Sassari) ja Tshekissä (Nymburk).

Viiden ensimmäisen ammattilaiskautensa aikana Nikkilä voitti Kreikan cupin (Aris Thessaloniki 2004), Ranskan cupin (Gravelines 2005) sekä Tshekin mestaruuden ja cupin (Nymburk 2007–08).

Syksyllä 2008 Nikkilä palasi Tampereen Pyrintöön, ja hänet palkittiin SM-pronssikauden jälkeen Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP). Kaudella 2009-10 Nikkilä pelasi Espanjan kakkosliigan Gironassa 13,4 minuutin, 3,4 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoilla.

Nikkilä palasi Pyrintöön syksyllä 2010 ja aloittaa nyt neljännen peräkkäisen kautensa kasvattajaseuransa paidassa. Nikkilä juhli Pyrinnön kanssa Suomen mestaruutta keväällä 2011 ja Liigacupin voittoa alkutalvesta 2013.

– Antti on yksi sarjan kokeneimmista isoista pelaajista. Mies on jälleen huippukunnossa ja odotan Antilta selkeää parannusta edellsiin kausiin. Hänellä on tärkeä rooli puolustuksen maalivahtina. Hyökkäyksessä Antti sitoo jatkuvasti vastustajan ison miehen tehden tilaa ulkokentän pelaajille ja pystyy viimeistelemään hyvin molemmilla käsillä. Hän tuntee hyökkäyksemme ja sopii siihen erinomaisesti. Kaiken erinomaista, että saamme pitää oman kasvattimme Tampereella, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola seuran verkkosivuilla.

Suomen miesten maajoukkueessa Nikkilä on pelannut 125 ottelua 5,4 pisteen keskiarvolla. Nikkilä pelasi Suomen maajoukkueessa koripallon EM-kilpailuissa 2011 ja on jälleen mukana maajoukkueringissä, kun Suomi suuntaan vuoden 2013 koripallon EM-kilpailuihin Sloveniaan.