Susijengi taisteli erinomaisesti koripallon suurmaa Liettuaa vastaan, mutta taipui lopulta kahdella pisteellä 76-78 (42-39). Suomen valmennusjohtoon kuuluva Jukka Toijala oli tyytyväinen Suomen pelaamiseen, vaikka voittokin jäi vain senttien päähän.

Suomella oli mahdollisuus jopa voittoon, mutta Petteri Koposen viime sekunnin heitto meni harmittavasti ohi eikä näin jättipaukkua nähty.

– Tämä oli fyysisesti kova kamppailu. Saimme voittoheiton viime sekunneilla ja se oli Petteriltä hyvä heitto, mutta tällä kertaa se ei mennyt sisään, vaikka lähellä oli, Toijala mietti ottelun jälkeen SuomiKorikselle.

Susijengi meni tauolle johdossa, mutta Liettuan kova kolmas neljännes vei kotijoukkueen pahimmillaan jo 11 pisteen karkumatkalle. Susijengi kuitenkin kuroi eron vielä kiinni, mutta ei aivan voittoon saakka.

– Vaikka menetimme ottelussa johdon, niin tulimme kuitenkin takaisin taistelemaan voitosta. Tappio on kuitenkin aina tappio ja seuraava askel on sitten näiden suurmaiden voittaminen. Paljon oli kuitenkin hyviä asioita tässä pelissä ja enemmän onnistumisia kuin virheitä.

– Pelasimme 35 minuuttia äärimmäisen hyvin. Liikutimme hyvin palloa ja pistimme Liettuan vaikeuksiin. Puolustuksessa pystyimme hyvin peittämään helpot nostot korin alta, mutta kolmannella neljänneksellä se vähän petti. Emme aivan vielä saaneet sitä täydellistä koripallopeliä pelattua. Nämä ovat pienistä asioista kiinni, Toijala muistutti.

Susijengin ottelut Liettuassa jatkuvat torstaina, kun vastaan asettuu Tshekki kello 16.50 alkavassa ottelussa.

Salttu Forsström