Suomen ja Ruotsin ottelussa olivat vastakkain yksilöt ja joukkue. Ruotsi tukeutui vahvasti tähtikaksikkoonsa Jeff Tayloriin ja Jonas Jerebkoon, kun taas Susijengi puhalsi totuttuun tapaan yhteen hiileen.

Päävalmentaja Henrik Dettmannin kehui miehistöään Susijengin pimentäessä Ruotsin tähdet.

– Heillä oli kaksi kovan luokan NBA-pelaajaa, mutta meilläkin on pari aika kovan luokan puolustajaa joita muut kansainväliset asiantuntijat eivät ehkä osaa täysin arvostaa, mutta minä arvostan erittäin korkealle, Dettmann suitsutti pelin jälkeen.

Suomi osoitti jälleen miehistönsä laajuuden, kun penkiltä tullut Kimmo Muurinen oli erittäin vahvalla pelipäällä.

– Ehkä vastustajien kannattaa alkaa skouttamaan Korisliigaa, kun sieltä tulee niin hyviä pelaajia. Korisliigan taso on paljon mainettaan parempi, Dettmann heitti vinkin vastustajien valmentajille.

– Kimmo oli jo eilen hyvä ja tänään myös. Hän pelaa hetkessä ja antaa aina kaikkensa kentällä, luotsi kehui.

Päällimmäiseksi teemaksi Dettmann nosti kuitenkin jälleen joukkuepelaamisen.

– Mietin ottelun aikana, että kyllä peli on upea asia. Nykyisin korostetaan niin paljon individualismia kaikkialla, niin kyllä tuo meidän joukkuepelaaminen antaa sille kovan kolhun.

Suomella on kahden ottelun jälkeen kaksi voittoa, mutta Dettmann ei ole vielä täysin tyytyväinen.

– Ainahan on varaa vielä kehittyä emmekä me nytkään täydellistä peliä pelanneet. Meidän lopullinen kohtalo tässä turnauksessa ratkeaa siitä kuinka paljon me pystymme turnauksen aikana kehittymään.

Suomen seuraava peli on lauantaina, kun vastaan asettuu Italia.

Salttu Forsström