Biisonilauma sai uuden perheenjäsenen, kun Ralph Sampson III (23) saapui Loimaalle perjantaina. Sampson on joukkueen neljäs ulkomaalainen ja täydentää Bisonsin jenkkipaletin alkavalle kaudelle.

Sampson on 210-senttinen iso laituri/sentteri. Hän valmistui Minnesotan Collegesta viime vuonna. Kuluneella kaudella hän edusti Reno Bighornsia NBA:n kehityssarja D-Liigassa. Biisonit toivoo Sampsonista apuja korin alle erityisesti kivikoviin Eurocup-peleihin.

– Ralph pystyy puolustamaan oikeasti isoja miehiä ja on korvaamaton apu Eurocupissa, mutta hän voi pelata yhtälailla myös Korisliigassa, Bisonsin apuvalmentaja Joonas Iisalo kertoo seuran verkkosivuilla.

– Ralphilla on hyvät kädet ja hänen pitäisi pystyä suojelemaan rengasta, Iisalo lisää.

Iisalon mukaan Sampsonin koko ei ole miehen ainoa meriitti.

– Hän on iso ja atleettinen pelaaja, joka pystyy myös juoksemaan kenttää hyvin.

Koripallotaituruus kulkee Sampsonilla suvussa, sillä hänen isänsä, Ralph Sampson jr, pelasi NBA:ssa kausina 1983-1992. Houston Rockets varasi hänet numerolla 1 vuoden 1983 NBA draftissa. Pappa-Sampson pelasi aikanaan aivan samoilla pelipaikoilla kuin poikansa nykyään. Hän tosin oli vielä 14 cm poikaansakin pidempi.