Suomi ei pystynyt yllättämään Espanjaa, kun joukkueet kohtasivat jatkolohkon toisessa ottelussa. Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala löysi kuitenkin pelistä hyviäkin asioita tappiosta huolimatta.

Susijengi osoitti tasonnoston edelliseen Kroatia-peliin verrattuna, mutta se ei kuitenkaan riittänyt maailman toiseksi parasta maata vastaan. Suomi pystyi pimentämään hyvin Espanjan korinalusjätti Marc Gasolin, mutta Jose Calderonin hurja heittopeli käänsi ottelun Espanjalle.

– Olimme mielestäni tänään paremmalla liikkeellä ja energialla liikkeessä ja energiataso oli Kroatia-peliä parempi. Pysäytimme Gasolin peli sisällä, pysäytimme Ricky Rubion pelin muutamilla taktisilla valinnoilla ja pysäytimme Rudy Fernandezin. Missä emme onnistuneet oli Jose Calderonin puolustaminen. Hän pääsi kuumaksi ihan meidän selkeillä puolustuspään virheillä. Se käänsi ensimmäisen puoliajan aika näennäisen tiukan kamppailun vähän ehkä liiankin suureksi eroksi, Toijala pohti ottelun jälkeen.

Suomen akilleenkantapääksi muodostui jälleen heikko heittopeli. Suomi upotti heittonsa ainoastaan 32-prosenttisesti, kun Espanja sai yli joka toisen heiton sisään.

– Hyökkäyspäässä pääsimme heittämään 15 vapaata heittoa ohi. Jokainen ymmärtää mikä meidän pelifilosofia on ja millaisia heittoja me otamme. Jos me heitämme tuollaisella prosentilla, niin emme voita paljon huonompaakaan joukkuetta kuin Espanja. Ei voi laittaa päätä pensaaseen, sillä mielestäni meidän hyökkäyspeli toimi ihan hyvin ja saimme luotua heittopaikkoja. Tappion jälkeen ei voi koskaan olla hirveän tyytyväinen, mutta pelillisesti tämä oli parempaa peliä kuin Kroatiaa vastaan.

Salttu Forsström