Suomen takamieskonkari Teemu Rannikko on sivussa maanantaina pelattavasta Suomi-Slovenia-ottelusta. Rannikko kärsii sormen murtumasta.

Rannikko on pelannut muutaman edellisottelun sormet puudutettuina, mutta jättää maanantaina pelin väliin.

– Se meni Italia-pelissä ja sen jälkeen se on aina puudutettu. Aika inhottavaa, kun koripalloilija ei pysty toisella kädellä kuljettamaan. Ei voi mitään, Rannikko toteaa.

Ottelu on loppuunmyyty ja slovenialaisfanit ovat pitäneet hurjaa tunnelmaa kotihallissaan. Rannikko odottaakin ainutlaatuista peliä.

– Onhan siellä varmasti mahtava fiilis, kun Sloveniakin pelaa vielä lohkon ykköspaikasta. Kova panos siinä pelissä. Siellä on varmasti sellainen tunnelma mitä ei koskaan ollut esimerkiksi meidän peleissä Olimpijan kanssa. Se on varmasti hieno kokemus kaikille ja se on aina erityistä päästä pelaamaan kotijoukkuetta vastaan.

Rannikko ei kuitenkaan usko, että kotiyleisö saisi Suomen pasmoja sekaisin.

– Jotkut sanovat, että voi kauheaa, kun siellä on niin paljon yleisöä. Onhan se paha kotikenttä, mutta mieluiten niin, että halli on täynnä kuin että se olisi puolityhjä. Pääsemme fiilikseen paremmin.

Susijengi voi hiljentää yleisön kentällä ja se on Rannikon mukaan luonnollisesti joukkueen tavoite.

– Sehän olisi se tarkoitus. Uralla on tullut sellaisia pelejä missä yleisö on hiljentynyt aika hyvin. Esimerkiksi viime vuonna, kun pelasimme Partizania vastaan vieraissa, niin kyllä Pioneerit olivat aika hiljaa, kun lähdimme sieltä pois, Rannikko heittää.

Suomen ja Slovenian pelataan maanantaina kello 22.00 alkaen.

Salttu Forsström