Suomi otti hienon voiton päättäessään EM-kisaurakkansa kaatamalla isäntämaa Slovenian 92-76. Suomen parhaimpiin pistemiehiin lukeutuneen Mikko Koiviston käsi oli kuumana ja upotti ottelussa yhteensä 16 pistettä.

Koivisto oli liekeissä ladaten pussin pohjaan neljä kolmosta ja kaksi kakkosta. Koivisto hiljensi pariin kertaan kotiyleisön, joka ehätti jo toivoa takaa-ajoa.

– En tiedä onko hienompaa fiilistä pelaajalle, kuin tulla täyden kotikatsomon eteen ja laittaa heidät hiljaiseksi meidän onnistumisten jälkeen. Hieno fiilis, Koivisto tunnelmoi ottelun jälkeen.

Vaikka unelmoitu puolivälieräpaikka jäi Susijengiltä saavuttamatta, voitto viimeisessä pelissä nosti maireat hymyt pelaajien kasvoille.

– Tunnelma on nyt erittäin hieno. Tämä oli juuri se mitä lähdimme täältä hakemaan ja kaikki ovat nyt erittäin tyytyväisiä, Koivisto kertoi joukkueen tunnelmista.

Maajoukkue on ollut yhdessä heinäkuun lopusta saakka, joten rupeama on ollut pitkä ja seurajoukkuekiireet kolkuttelevat jo ovella. Bisonsissa pelaava Koivisto aikoo kuitenkin huilata hetken ennen Korisliigaan valmistautumista.

– Tämä on ollut pitkä reissu ja raskas sekä henkisesti että fyysisesti ja kyllä tässä pieni huili on tarpeen.

Salttu Forsström