Kouvot pelaa viimeiset harjoitusottelunsa ennen Korisliigakauden alkua tulevana viikonloppuna Ruotsissa. Joukkue osallistuu Norrköping Dolphinsin järjestämään turnaukseen jossa se kohtaa isäntäjoukkueen lisäksi Solna Vikingsin ja Borås Basketin. Matkaan Kouvot lähtee torstaina iltapäivällä ja paluu kotikaupunkiin tapahtuu puoliltapäivin maanantaina.

Kouvojen sisäpelaaja Delvon Johnson on luonnollisesti mielissään päästessään pelaamaan harjoitusotteluita juuri Ruotsiin.

– Tuntuu tietysti mukavalta palata paikkaan jossa aloitin aikanaan urani Euroopassa. Samalla pääsen pelaamaan tiettyjä pelaajia vastaan jotka olen jo aiemmin urallani kohdannut, Johnson toteaa Kouvojen sivuilla.

Matkustuspäivänä perjantaina Kouvot kohtaa heti turnauksen isäntäjoukkueen Norrköping Dolphinsin. Joukkueen avausviisikko koostuu neljästä eri kansalaisuudesta. Takamiehenä häärii edelliskauden tapaan latvialainen Edgars Jeromanovs (11.9/2.6/4.1s), yhdysvaltalaiset Ken Brown (13.9/2.6/3.1/1.9r) ja William Walker (15.9/8.6/2.4s) vahvistavat etu- ja takakenttää, kolmosena pelaa ruotsalainen Anton Saks (6.1/3.8) ja sisäpelaajana 205-senttinen tshekki Jan Tomanec (19.6/8.9). Dolphins sijoittui viime kaudella Basketliganin neljänneksi ja joukkue on voittanut Ruotsin mestaruudet vuosina 2010 ja 2012.

Lauantain iltaottelussa Kouvot saa vastaansa osaamista Suomesta, sillä vastaan asettuu Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings. Joukkueessa pelaa tukku mielenkiintoisia pelaajia, kuten ruotsalaiskonkari Mats Levin (8.0/1.9/4.3s), kreikkalainen 210-senttinen sisäpelaaja Stavros Toutziarakis (12.7/7.0) sekä yhdysvaltalainen iso laituri Taj McCullough. Solna sijoittui viime kaudella Basketliganin sijalle kuusi ja Pekka Salminen on valmentanut seuran 2000-luvulla kahteen Ruotsin mestaruuteen (2003, 2008).

Kotiinlähtöpäivänä eli sunnuntaina Kouvot kohtaa puolenpäivän aikaan vielä Roope Ahosen uuden seuran Borås Basketin. Joukkueessa pelaavat alkavalla kaudella Ahosen (10.3/1.6/4.0) lisäksi mm yhdysvaltalaiset iso laituri Christopher McKnight (16.0/8.1/1.6r) ja takamies James Miller (21.6/3.2/6.1s), kaksoiskansalaisuuden omaava Mike Palm (19.2/9.6/1.3t) sekä ruotsalaiset Henrik Carlsson (5.2/1.6) ja Mattias Göransson (4.1/2.2). Levypallo- heittovoimaa tuntuu joukkueessa ainakin olevan ja avausviisikko vaikuttaa vahvalta. Borås sijoittui viime kaudella Basketliganin viidenneksi ja parhaimmalla kaudellaan (2011-2012) se on yltänyt aina semifinaaleihin asti.

– Mielestäni meillä vahva ryhmä nuoria pelaajia joukkueessa. Vaikka olemmekin kokeneet harjoitusotteluissa tappioita, ei meidän tule olla huolissamme. Me olemme harjoitelleet ja pelanneet yhdessä vasta kaksi viikkoa ja opimme pikku hiljaa tuntemaan toinen toisiamme ja sitä kuinka pelaamme. Huomaamme kehittyvämme harjoitus harjoitukselta ja peli peliltä joukkueena ja se on tässä vaiheessa ainoa asia jolla on merkitystä. Itse haluan aina voittaa, se on se suurin asia jonka haluan tuoda joukkueellemme. Teen voiton eteen kaiken mitä tarvitaan ja tiedän että jokainen joukkuekaverini haluaa sitä samaa, eli voittaa, Johnsonin valotaa joukkueen tunnelmia.

Kouvot lähtee viimeisiin harjoitusotteluihinsa jo tutuksi käyneellä kokoonpanolla. Ainoastaan Juuso Kauppinen puuttuu pelaavasta vahvuudesta. Leikkauksesta toipuvaa Kauppista voidaan odottaa parketille marraskuun kuluessa. Muut 10 pelaajaa pääsevät laitumelle viikonlopun peleissä, jotka ovat samalla viimeiset harjoitusottelut ennen 4.10. starttaavaa Korisliigaa. Kouvot kohtaa kyseisenä päivänä heti kotonaan Joensuun Katajan. Ottelu alkaa Mansikka-aholla tuttuun arkiaikaan klo 18.30.