Lappeenrannan Namika kaatui KTP:lle 78-100 (46-52) torstaina pelatussa harjoitusottelussa. Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi oli tyytyväinen vielä avauspuoliskon pelaamiseen, mutta toisella KTP karkasi.

Namikalta olivat sivussa kuumeiset Anttoni Tapio sekä Teemu Turunen. KTP:n joukkueesta sivussa oli Samuli Vanttaja. Kotkalaisten uusi takamies Sharaud Curry teki ensiesiintymisensä uudessa seurassaan kuten myös Namikan Brandon McKnight .

Ottelun alku mentiin tasatahtiin ja kymmenen minuutin jälkeen taululla olivat lukemat 22-20 kotkalaisille. Namika nousi toisen jakson puolivälin paikkeilla vielä johtoasemaankin, mutta pikkuhiljaa KTP hinasi itsensä kuskin paikalle vahvan kaukoheittopelinsä turvin. Namikalta kolmikko McKnight (23/7/5s)-Atte Perttu (14/3)-Greg Logins (22/7) esiintyi vahvimmin ja ajoittain Namika pelasikin mukavan vauhdikasta peliä.

Kolmannen jakson alkuun Namika vielä pyristeli, mutta jakson puolivälissä kotijoukkueen 14-0-jakso Sefton Barrettin johdolla niittasi pelin. Viimeinen jakso pelattiin taas tasatahtiin, mutta vieraat eivät enää iskuetäisyydelle päässeet.

Kotijoukkueesta Timo Heinonen (24/5) pelasi erinomaisesti ja sai hyvin tulitukea koko joukkueelta. KTP:n heittoprosentit olivat hurjat, 1p 93%, 2p 61%, 3p 46%, ja se kertoo koko joukkueen erinomaisesta heittopäivästä. Namikan peli näytti positiiviselta reilun puoliajan, mutta KTP:n ryöpytyksessä pakka hajosi. McKnight johti peliä isännän ottein ja Atte Perttu onnistui neljästi kaaren takaa.

– 20 minuuttia pelimme pysyi kasassa ja se oli jopa aika kivannäköistä. Vielä kuitenkin haetaan rooleja molemmissa päissä kenttää. Vielä kun ei muisteta ihan kaikkien nimiäkään, niin oletettavasti se ajan kanssa helpottaa ja auttaa meidän kommunikaatiota puolustuksessa, Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi pohtii joukkueen sivuilla.

NAMIKA:
McKnight 23, Logins 22, Perttu 14, Niskanen 6, Brown 5, Puittinen 5, Aavamäki 2, Aaltonen 1, Jones

Namika pelaa perjantaina Espoossa harjoitusottelun Honkaa vastaan.