Lauantaina alkava kaksipäiväinen turnaus tuo Loimaalle nipun huippukoripallojoukkueita. Neljän joukkueen turnauksen muodostavat isäntäjoukkue Nilan Bisons yhdessä Joensuun Katajan ja kahden ruotsalaisseuran, Sundsvall Dragonsin ja Södertälje Kingsin, kanssa.

Lauantain pelit alkavat klo 16.30, kun Kataja ja Dragons iskevät yhteen. Loimaalaisfaneille tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus käydä tsekkaamassa mitalisuosikki Katajan kisakunto ja tietysti Susijengiveteraani Teemu Rannikon otteet Joensuun univormussa.

Ilta huipentuu klo 19.00 Biisonien ja Södertäljen kamppailuun.

Sunnuntaina ohjelma jatkuu klo 13.00, kun Kataja kohtaa Södertäljen ja turnauksen kliimaksina Biisonilauma haastaa Dragonsin klo 15.30.

Taktisista syistä suomalaisjoukkueet eivät pelaa toisiaan vastaan eivätkä ruotsalaiset kohtaa toisiaan.

Kumpikin ruotsalaisryhmä on huipputason joukkue. Katajan kohdalla tämä on sanomattakin selvää, onhan heidän tekemisensä organisaatiota myöden Korisliigan ammattitaitoisimmasta päästä.

– Molemmat ruotsalaisjoukkueet ovat erinomaisia. Ennakkorankingeissa molemmat ovat top-4 joukkueita Ruotsin liigassa, joten haastetta on varmasti luvassa, Biisonien kakkoskoutsi Joonas Iisalo pohti Biisoneiden kotisivuilla.

– Södertälje on viime kauden mestari, jonka kokoonpano on hieman muuttunut. Kuitenkin heillä on sama valmentaja, isot laiturit ja sisäpelaajat sekä taitava takakenttä. Pelaaja, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on kroatialainen iso laituri Toni Bizaca, joka viimeisteli viime kaudella 16,3 pistettä per peli, Iisalo valottaa.

Dragons on Kingsiä tutumpi Biisoneille.

– Hävisimme pari viikkoa sitten Sundsvallia vastaan vajaalla kokoonpanolla sekä hyvin lyhyellä harjoitusajalla Ruotsissa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon pelimme on kehittynyt lisäharjoittelun sekä uusien pelaajien myötä. Dragonsilla on kolme Islannin maajoukkuepelaajaa sekä Alex Wesby, joka on edustanut aiemmin Katajaa ja ToPoa.

Iisalo luottaa, että Biisonileirissä on menty eteenpäin sitten keskiviikon.

– Honka-ottelun jälkeen olemme käyneet läpi siirtymishyökkäyksemme periaatteita, jotta saamme hyökkäyksemme sujuvammaksi ja nopeammaksi. Honkaa vastaan ajattelimme vielä liikaa mitä pitäisi tehdä, mikä on tietysti normaalia tässä vaiheessa kautta, kun joukkue on ollut vasta vähän aikaa yhdessä. Tämän myötä kuitenkin menetimme palloja liikaa sekä heitimme melko heikoilla prosenteilla, koska jouduimme ”ulos hyökkäyksestämme”. Uskon, että viikonlopun peleissä hyökkäyksemme on ottanut taas askelia eteenpäin ja tulemme näkemään nopeampaa peliä sekä enemmän pallon ja pelaajien liikettä, Iisalo analysoi.

Lisätietoa turnauksesta Bisonsin kotisivuilta.