Joensuun Kataja Basket aloitti Loimaan kansainvälisen turnauksen mukavalla voitolla Ruotsin viime kauden hopeajoukkueesta Sundsvallista. Kolmella Islannin maajoukkuemiehellä ja yhdellä Kataja-kannattajillekin tutulla amerikkalaisella, Alex Wesbyllä (edusti Katajaa kaudella 2005-06), vahvistettu Dragons kaatui lukemin 85-79 (24-19, 22-22, 22-21, 17-17).

– Sundsvallilla on ollut sama peruskokoonpano, vahvistuksina Wesby ja islantilaiset, kasassa jo vuosia ja he ovat lähdössä myös alkavaan sarjaan yhdellä amerikkalaisella, Kataja-käskyttäjä Jukka Toijala raportoi seuran sivuilla.

Kataja oli tasaisessa ottelussa kuskin paikalla alusta loppuun, mutta täysin valmista ei peli vielä missään nimessä ole.

– Otteet ailahtelivat molemmilla. Ottelussa nähtiin kummaltakin sekä hyviä että huonoja jaksoja, 6-0 -tyyppisiä runeja molempiin suuntiin.

Katajasta parhaat tilastot kirjauttivat tutut nimet Petri Virtanen (17 pistettä, 5 syöttöä, 3 riistoa, 3 pisteen heitot 4/7, plus-miinus -luku +7), Mike Morrison (16/4/2 riis./2 pisteen heitot 7/11, plus-miinus -luku +8) ja Renaldo Major (16/3/2 riis./2 pisteen heitot 5/7, vapaaheitot 6/7, plus-miinus -luku kentän paras +13).

– Renaldon hyvät tilastot syntyivät lähes huomaamatta. Hänellä menee jonkin aikaa totuttautuessa eurooppalaiseen koripalloon, mutta aika on tässä asiassa puolellamme. Hän tekee kentällä paljon hyviä asioita. Mitään syytä huoleen ei suhteensa ole, Toijala uskoo.

Juho Nenonen (10/1) jakeli 10 pisteensä ohessa 4 koriin johtanutta syöttöä (plus-miinus -lukunsa +7) ja Juho Lehtoranta (6/3/+4) upotti puolet (2/4) kolmosistaan. Vesa Mäkäläinen (5/4/3 s./-3) on saanut selkänsä pelikuntoon. Sami Lehtoranta (7/3/-2), Kalle Naapi (3/3/-4) ja Jesse Niemi (5/0/+-0) olivat muut tilastoja kirjauttaneet.

– Pelimme oli selvästi parempaa kuin viikko sitten Kouvolassa. Sunnuntaina vastus (Ruotsin hallitseva mestari Södertälje Kings) jälleen hieman kovenee, Toijala näkee.

Sundvallin riveissä 33-vuotias Alex Wesby (21/3/3 s./-4) osoitti olevansa edelleen vedossa. Islantilaistakamies Jakob Sigurdarson (23/3/2 s./-4) heitti tarkasti kaikilta etäisyyksiltä.

Ruotsalaiset menettivät pallon 22 kertaa (Kataja riisti 10:sti), Kataja siedettävät 14.