KTP jäi viime vuonna niukasti hopealle Korisliigassa. Päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan kotkalaiset lähtevät pitkälti samoilla aseilla tulevaan kauteen kirkastamaan mitaliaan.

Toiviainen ei lähde isommin muuttamaan joukkueen pelaamista täksi kaudeksi.

– Viime vuoden finaalisarjasta on opittu, ettei ainakaan viimeistä peliä kannata hävitä. Siitä on muutama kuukausi aikaa ja olemme analysoineet sen silloin. Teemme asioita suht samanlailla tänä vuonna ja käännämme viimeisen pelin voitoksi, Toiviainen toteaa.

Toiviaisen mukaan joukkueen pelityyli tulee pysymään pitkälti samana, mutta isot pelaajat tuovat uuden ulottuvuuden ja Sharaud Curry tulee aiheuttamaan nopeudellaan harmaita hiuksia vastustajapelaajille.

– Siinä tulee varmasti olemaan paljon samankaltaisuutta viime vuoteen. Pieniä muutoksia toki. Meillä on nyt neljä oikeasti hyvää isoa pelaajaa. Heidän kauttaan voimme tuoda vähän jotain uutta. On minun urallani kyllä ensimmäinen kerta, kun jenkki on aika paljon lyhyempi kuin minä. Se tuo jotain uutta myös pelaamiseemme.

– Veikkaan, että monella pelaajalla tulee kiire ehtiä puoleen kenttään, kun Curry ottaa pallon ja lähtee. Se on varmasti haaste myös meille. Jotain lisää ja jotain uutta ja niin olemme taas finaaleissa, Toiviainen heittää.

KTP:llä on mahdollisuus kuitata viime vuoden finaalitappio heti kauden avausottelussa, kun kotkalaiset matkustavat Bisonsin vieraaksi.

Maarit Korhonen